3.7 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăSpecialLa sesizarea RL, judecătorii din dosarele lui Dinel Staicu sunt anchetaţi de...

La sesizarea RL, judecătorii din dosarele lui Dinel Staicu sunt anchetaţi de CSM

După publicarea în RL, în ediţia sa de vineri, 8 aprilie, a anchetei “Cei patru vinovaţi de fuga lui Dinel Staicu”, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu şi a decis trimiterea Inspecţiei Judiciare în control la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Reprezentanţii CSM sunt de acord cu concluzia anchetei RL, potrivit căreia judecătorii acestui caz aveau dovezi suficiente pentru a decide că Dinel Staicu nu poate părăsi ţara. “Elementele pe care se putea fundamenta o eventuală decizie de luare a măsurii asiguratorii erau conţinute în dosarul transmis Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în comunicatul de presă al CSM, pe care îl redăm în întregime.


COMUNICAT

 

Privind sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare

de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi precizări legate de circuitul dosarelor privitoare la Dinel Nuţu (fost Staicu)

 

Având în vedere prezentarea de către diferite instituţii din presă a unor aspecte legate de cauzele aflate pe rolul instanţelor din România privind pe Dinel Nuţu (fost Staicu) – urmărit internaţional, Consiliul Superior al Magistraturii informează că Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul CSM s-a sesizat din oficiu şi va proceda în perioada imediat următoare la efectuarea verificărilor care se impun.

În baza datelor furnizate de Judecătoria sector 4 Bucureşti, precum şi din informaţiile comunicate de purtătorul de cuvânt al Judecătoriei sector 2 Bucureşti, facem următoarele precizări:

1. Dosarul aflat pe rol la Judecătoria sector 4, privind inculpatul ( la acea dată ) Dinel Staicu a fost comunicat Curţii de Apel Bucureşti la data de 10 ianuarie 2011, conform evidenţei ECRIS.

2. În acest dosar s-a dispus condamnarea definitivă a lui Dinel Staicu la 7 ani de închisoare cu executare. Conform declaraţiilor DNA  existau suspiciuni că inculpatul intenţiona să se sustragă de la executarea acestei pedepse.

3. De la data de 10 ianuarie 2011, DNA a avut la îndemână posibilitatea depunerii cererii de luare a măsurilor asiguratorii la Curtea de Apel Bucureşti, pe rolul căreia, tot de la acea dată se afla dosarul în cauză, primul termen de judecată pentru recurs fiind fixat de CAB la 7 februarie 2011.

4. Elementele pe care se putea fundamenta o eventuală decizie de luare a măsurii asiguratorii erau conţinute în dosarul transmis Curţii de Apel Bucureşti, Judecătoria sector 2 având pe rol alt dosar, cu probatoriu şi elemente diferite, vizând aceeaşi persoană, însă cu grad relativ de concludentă în legătură cu necesitatea dispunerii acestei măsuri.

    

       Judecător  Horatius DUMBRAVĂ

PREŞEDINTELE CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Cele mai citite

BEJ Argeș: Alina Gorghiu a încălcat legea electorală printr-o postare după încheierea campaniei

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a contestat decizia la Biroul Electoral Central, susținând că nu a încălcat legea Biroul Electoral Județean Argeș a transmis că ministrul...

Cum să votezi corect la primul tur al alegerilor prezidențiale: reguli și situații de invalidare a voturilor

Pe buletinul de vot sunt înscriși 14 candidați, iar ștampila „VOTAT” trebuie aplicată corect Alegătorii care se prezintă la urne în primul tur al alegerilor...

Klaus Iohannis a votat, dar a refuzat să facă declarații

Elena Lasconi a venit cu prăjituri „fără blat” la secția de votare Președintele Klaus Iohannis a votat la ora 10:00, la Liceul Jean Monnet din...
Ultima oră
Pe aceeași temă