9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialLa Sao Paulo, ca-n Vestul Salbatic

La Sao Paulo, ca-n Vestul Salbatic

La sase saptamani dupa violentele fara precedent soldate cu doua sute de morti la Sao Paulo, alte 13 persoane, presupusi delincventi, au fost impuscate de politie in cursul asaltului asupra unei inchisori de la periferia metropolei braziliene.
Potrivit politiei, victimele faceau parte dintr-o banda care planuia sa-i lichideze pe toti gardienii centrului de detentie provizorie Sao Bernardo do Campo. Alti cinci membri ai bandei au fost arestati, iar fortele de ordine au confiscat 15 pistoale si pusti automate. Printre persoanele ucise in atac figureaza o femeie.
„Voiau sa-i omoare pe gardienii care ieseau din schimb dimineata”, a declarat comisarul Marco Antonio Santos, citat de AFP. „Sunt absolut sigur ca ordinul de a ataca inchisoarea a fost dat de o organizatie criminala”, a adaugat el. Pana acum, atacurile impotriva politiei si a penitenciarelor au fost atribuite organizatiei Primul Comando al Capitalei (PCC), deosebit de activa in inchisori, dar si in afara lor.
Politia intrase in stare de alerta inca de acum 10 zile, dupa ce a aflat de la informatori ca se pregatesc noi asalturi. Comisarul Santos sustine ca fusesera planuite atacuri la toate cele patru penitenciare din „ABCD” (periferia orasului Sao Paulo) si ca atacatorii voiau sa atraga atentia asupra conditiilor de detentie deosebit de dure. Acestea s-au inasprit si mai mult in ultima luna, dupa atacurile sangeroase si revoltele organizate de PCC in mai, ca represalii fata de transferul a 765 de detinuti spre inchisori de inalta securitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă