22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialLa Radio România Muzical, "Seara de operă" comentată în direct de la...

La Radio România Muzical, “Seara de operă” comentată în direct de la New York

Sâmbătă, 31 martie, de la ora 19.50, Luminiţa Arvunescu, realizatoarea emisiunii « Seara de operă » va fi prezentă în Studioul Radio Metropolitan International pentru a comenta în direct de la Teatrul Metropolitan din New York spectacolul « Elixirul dragostei » de Gaetano Donizetti cu tenorul Juan Diego Florez şi soprana Diana Damrau în rolurile principale, o distribuţie printre cele mai bune posibile pentru această operă în contemporaneitatea noastră.

Este un adevărat eveniment: publicul Radio România Muzical poate nu doar să asculte ceea ce se întâmplă în studioul Radio Metropolitan International, ci să şi vadă, graţie transmisiunii directe audio-video de pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Invitaţii Luminiţei Arvunescu la această „Seară de operă” specială comentată chiar de la New York sunt pianistul Vlad Iftinca, coach la Metropolitan Opera House şi acompaniator al unor nume celebre precum Thomas Hampson, Luca Pisaroni, etc. şi pe jurnalista Maria Cristina Necula, colaboratoare permanentă a revistei new-yorkeze Classical Singer şi autoarea volumului Life in opera: Truth, Tempo, and Soul – publicat în 2009 de Editura Amadeus Press la New York, un volum de interviuri cu Peter Gelb, Renée Fleming, Anna Netrebko, Natalie Dessay, Rolando Villazon, Placido Domingo, Thomas Hampson, Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna.

În pauza transmisiunii directe se vor difuza şi fragmente din interviuri realizate cu protagonistul serii, tenorul Juan Diego Florez, şi cu managerul teatrului, Peter Gelb.

Luminiţa Arvunescu se află pentru a doua oară în Studioul Radio Metropolitan International din New York pentru a comenta un spectacol în direct de la MET. Premiera a avut loc anul trecut, în 5 martie, când jurnalista Radio România Muzical a fost primul realizator român care a comentat un spectacol în direct chiar din clădirea celebrului teatru new-yorkez.

Alături de Luminiţa Arvunescu, din echipa care asigură această transmisiune directă fac parte ing. Marius Ţoghină, ing. Andrei Boroş şi redactorul transmisiunii directe, Octavia Galescu.

În 21 aprilie, Luminiţa Arvunescu va prezenta o ediţie specială a „Serii de operă” având ca subiect experienţa de la New York, printre materialele difuzate fiind promise şi alte interviuri în exclusivitate cu vedetele actuale ale unuia dintre cele mai importante teatre de operă contemporane.

 

Cele mai citite

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

Giorgia Meloni e îngrijorată de ascensiunea extremei drepte după votul pentru Parlamentul European

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni şi-a exprimat sâmbătă speranţa că Uniunea Europeană va ţine cont în politicile sale de "mesajul" transmis de cetăţenii europeni...

S-au împlinit 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul comemorării a 135 de ani de la trecerea sa în neființă, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la mormântul său din Cimitirul...
Ultima oră
Pe aceeași temă