17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialLa Radio România Muzical, "Seara de operă" comentată în direct de la...

La Radio România Muzical, “Seara de operă” comentată în direct de la New York

Sâmbătă, 31 martie, de la ora 19.50, Luminiţa Arvunescu, realizatoarea emisiunii « Seara de operă » va fi prezentă în Studioul Radio Metropolitan International pentru a comenta în direct de la Teatrul Metropolitan din New York spectacolul « Elixirul dragostei » de Gaetano Donizetti cu tenorul Juan Diego Florez şi soprana Diana Damrau în rolurile principale, o distribuţie printre cele mai bune posibile pentru această operă în contemporaneitatea noastră.

Este un adevărat eveniment: publicul Radio România Muzical poate nu doar să asculte ceea ce se întâmplă în studioul Radio Metropolitan International, ci să şi vadă, graţie transmisiunii directe audio-video de pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Invitaţii Luminiţei Arvunescu la această „Seară de operă” specială comentată chiar de la New York sunt pianistul Vlad Iftinca, coach la Metropolitan Opera House şi acompaniator al unor nume celebre precum Thomas Hampson, Luca Pisaroni, etc. şi pe jurnalista Maria Cristina Necula, colaboratoare permanentă a revistei new-yorkeze Classical Singer şi autoarea volumului Life in opera: Truth, Tempo, and Soul – publicat în 2009 de Editura Amadeus Press la New York, un volum de interviuri cu Peter Gelb, Renée Fleming, Anna Netrebko, Natalie Dessay, Rolando Villazon, Placido Domingo, Thomas Hampson, Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna.

În pauza transmisiunii directe se vor difuza şi fragmente din interviuri realizate cu protagonistul serii, tenorul Juan Diego Florez, şi cu managerul teatrului, Peter Gelb.

Luminiţa Arvunescu se află pentru a doua oară în Studioul Radio Metropolitan International din New York pentru a comenta un spectacol în direct de la MET. Premiera a avut loc anul trecut, în 5 martie, când jurnalista Radio România Muzical a fost primul realizator român care a comentat un spectacol în direct chiar din clădirea celebrului teatru new-yorkez.

Alături de Luminiţa Arvunescu, din echipa care asigură această transmisiune directă fac parte ing. Marius Ţoghină, ing. Andrei Boroş şi redactorul transmisiunii directe, Octavia Galescu.

În 21 aprilie, Luminiţa Arvunescu va prezenta o ediţie specială a „Serii de operă” având ca subiect experienţa de la New York, printre materialele difuzate fiind promise şi alte interviuri în exclusivitate cu vedetele actuale ale unuia dintre cele mai importante teatre de operă contemporane.

 

Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă