9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialLa orizont: ROCAD 2013, 15-17 mai, Palatul Parlamentului

La orizont: ROCAD 2013, 15-17 mai, Palatul Parlamentului

Convenţia Română de Arhitectură şi Design (ROCAD), creată în 2012 pentru celebrarea a 120 de ani de Şcoală de Arhitectură Românească, continuă şi anul acesta în acelaşi spirit al promovării schimbului de experienţă şi poziţii între specialişti şi public, între specialişti şi modelele de referinţă de peste hotare, între creator şi beneficiarul de frumos.

ROCAD reprezintă un exerciţiu amplu de comunicare: arhitectul şi designerul cu beneficiarul, discipolul cu mentorul, furnizorul cu distribuitorul. Conferinţele din cadrul ROCAD vor fi susţinute de arhitecţi şi designeri cu o reputaţie internaţională deosebită, care vor împărtăşi din experienţele lor majore. Autori de clădiri emblematice, prototipuri ale locuinţelor pe Lună sau pe Marte, cabine de aeronave, locuri de reculegere sau de petrecere, aceste nume sunt reprezentative şi comunică prin însăşi varietatea experienţelor lor.

Arhitectură organică, posibilităţi de locuire pe alte planete, casă peste cascadă, un volum în liniştea de­şertului sau o casă-prototip unde cândva pot trăi copiii copiilor noştri, iată câteva dintre prezentările care vor fi expuse. Sesiuni­le de conferinţe şi dezbateri pe tema: „Experienţe şi competiţii în arhitectură” au ca invitaţi speciali pe (în ordine alfabetică): Miguel Baudizzone (Argentina), Peţer Blundell Jones (Marea Britanie), Dan Sergiu Hanganu (Canada), Masayuki Kurokawa (Japonia), Daniel Libeskind (SUA), Marvin Malecha (SUA), Dominique Perrault (Franţa), Brian Spencer (SUA), Benedetta Tagliabue (Spania), Keisuke Toyoda (Japonia), Arturo Vittori (Italia), Andreas Vogler (Elveţia). Ariile acestora de expertiză variază de la curente în vogă precum arhitectura organică, la direcţii ultramoderne, precum arhitectura aerospaţială sau designul parametric.

ROCAD va fi, de asemenea gazda vernisajelor unor expoziţii de arhitectură care au generat curente în domeniu şi care sunt prezentate pentru prima oară în Europa de Sud-Est: “The Heritage of Frank Lloyd Wright” – curator: arh. Brian Spencer (SUA); “From Pyramids to Spacecrafts” – curatori: Andreas Vogler (Elveţia) şi Arturo Vittori (Italia), precum şi a expoziţiilor-spectacol ale companiilor lidere din domeniile: urbanism, materiale de construcţii, design de exterior, mobilă, iluminat, materiale şi textile, baie şi bucătărie, ecodesign, retail şi domenii conexe; boutique-uri tematice şi degustări.

Înscrieri şi informaţii suplimen­tare: tel. 021.231.27.36; 021.231.91.84; fax: 021.231.27.36; e-mail: inscriererocad2013@dkevents.ro.

Cele mai citite

Fermierii români renunță să mai folosească îngrășăminte, Faliment sigur

În România, devine tot mai greu pentru fermierii mici să facă agricultură, iar o mare parte dintre ei se îndreaptă către faliment, dacă...

Grecii care au înlocuit Enel în România, afaceri cu rușii de la Lukoil

O companie deținută de grecii de la PPC a acordat un contract de 54,7 milioane de lei rușilor de la Lukoil România. Se spune...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă