26.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialLa Dunare, primul trofeu din istorie!

La Dunare, primul trofeu din istorie!

» Otelul Galati a castigat Cupa Intertoto, elevii lui Petre Grigoras aducand astfel primul trofeu european in vitrina clubului. Mai mult, galatenii au reusit sa faca si pasul din Cupa Intertoto in Cupa UEFA, devenind astfel a 5-a echipa din Romania (dupa Dinamo, Steaua, Rapid si CFR Cluj) care va evolua in acest sezon in cupele europene. Otelul a invins si in retur Trabzonspor, tot cu 2-1, la fel cum o facuse si in prima mansa.

Tehnicianul Otelului, Petre Grigoras, se temea inainte de meci de faptul ca elevii sai vor fi influentati negativ de atmosfera pe care urmau s-o creeze cei 20.000 de fani ai lui Trabzonspor. Turcii, cu un prim 11 aproape schimbat fata de partida tur, erau obligati sa marcheze cel putin o data pentru a spera la calificare. Asta au si facut, si inca foarte repede. Galatenii au inceput prost jocul, Trabzonspor anuland avantajul otelarilor din tur, in minutul 8, prin reusita lui Ceyhun Eris. Szekely a restabilit egalitatea dupa numai patru minute printr-un sut de la marginea careului, pentru ca Emil Jula sa aduca victoria transformand un penalty cu putine minute inainte de final. "Nu a fost atat de dificil pe cat ne asteptam. Trabzonspor este o echipa foarte mare, cu suporteri multi. si-a dorit suta la suta sa castige, insa sansa a fost de partea noastra. Desi suntem o echipa mai mica, am reusit sa ne calificam", a spus Grigoras, mentionand ca Otelul a profitat si de faptul ca Ibrahim Yattara, marcatorul golului turcilor la Galati, a fost suspendat pentru mansa retur.
Infrangerea lui Trabzonspor nu le-a picat foarte bine suporterilor turci, fanii atacand autocarul cu sticle. A fost nevoie de interventia politiei pentru ca spiritele sa fie calmate, opt dintre suporteri fiind arestati. Tehnicianul turcilor, Ziya Dogan, a felicitat Otelul si motivele pentru care echipa pe care o pregateste a pierdut calificarea. "Nu am folosit prea mult extremele atunci cand am facut presing. Pana la urma, am fost eliminati si ne pare rau. Insa viata merge inainte. Eu sunt convins ca aceasta echipa va deveni mai buna, insa acum avem lacune. Ne pare rau, dar nu avem ce face", a declarat antrenorul.
Presedintele galatenilor, Marius Stan, s-a declarat incantat de performanta echipei pe care o conduce, apreciind spiritul de echipa al elevilor lui Grigoras. "Este o calificare formidabila. A fost greu, o lupta ca la Calugareni, dar pana la urma am reusit sa ne calificam. Spiritul de echipa ne-a ajutat sa trecem de Trabzonspor. Dupa aceasta reusita vom incerca sa fim cel putin la fel de buni ca anul trecut si sa mergem cat mai departe in Cupa UEFA. Felicit echipa al carei spirit reprezinta valoarea noastra. Chiar daca am avut multi debutanti, totul s-a terminat perfect", a declarat oficialul Otelului.

Emil Jula, marcator a doua goluri in dubla cu Trabzonspor, a precizat ca spera intr-o calificare, dar nu si la o victorie pe terenul turcilor. "Imi este greu sa exprim in cuvinte ceea ce simt. Este o sansa poate unica pentru multi dintre noi. Sunt extrem de fericit. Multi nu ne dadeau prea multe sanse, dar le-am demonstrat ca suntem o nuca", a spus atacantul otelarilor.
Acum, galatenii (ajunsi astfel in aceeasi faza cu CFR Cluj) vor astepta tragerea la sorti pentru turul doi preliminar al Cupei UEFA, operatiune ce se va desfasura pe 3 august, pentru a afla numele adversarului de care trebuie sa treaca pentru a ajunge, alaturi de Rapid, in primul tur al competitiei. Dubla mansa se va disputa pe 16 si 30 august.

» Gloria Bistrita a pierdut finala

Gloria a fost invinsa la limita, 1-0, pe "Vicente Calderon", de catre Atletico Madrid, ratand astfel ocazia de a insoti Otelul si CFR Cluj in turul doi preliminar al Cupei UEFA. Ibericii au beneficiat si de aportul lui Forlan, Aguero si Maniche. Uruguayanul a fost marcatorul singurului gol al intalnirii, in timp ce Maniche si Aguero l-au pus de mai multe ori la grea incercare pe Tatarusanu, care prin interventiile sale a pastrat diferenta de doar un gol inregistrata pe tabela de marcaj.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă