15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialKubica va primi o picătură din sângele Papei Ioan Paul al II-lea,...

Kubica va primi o picătură din sângele Papei Ioan Paul al II-lea, pentru a-l ajuta să se vindece

Pilotul polonez al echipei Lotus-Renault, Robert Kubica, victima unui accident grav petrecut săptămâna trecută, va primi o picătură din sângele fostului Suveran Pontif, Papa Ioan Paul al II-lea, pentru a-l ajuta să se vindece, a anunţat, vineri, cardinalul Stanislaw Dziwisz, informează AFP, potrivit Mediafax.

Stanislaw Dziwisz, arhiepiscop al Cracoviei, a declarat, pentru postul privat de televiziune TVN24, că o raclă cu moaşte îi va fi înmânată, sâmbătă, pilotului polonez, care este internat la spitalul Santa Corona din Pietra ligure, iar aceasta va conţine o picătură de sânge şi o bucată de ţesătură dintr-un veşmânt ce i-a aparţinut Papei Ioan Paul al II-lea.

“Papa Ioan Paul al II-lea practica chiar el acest sport, iubea sportivii şi tineretul”, a declarat Dziwisz, fost secretar şi prieten apropiat al fostului Suveran Pontif.

Un flacon cu sângele fostului Suveran Pontif va deveni o relicvă religioasă ce va fi instalată într-o biserică poloneză după beatificarea acestuia, pe 1 mai 2011.

Cardinalul Stanislaw Dziwisz a primit flaconul cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea atunci când acesta a fost supus unei serii de teste medicale, când se afla pe moarte. Flaconul, păstrat de cardinal, va deveni în scurt timp cea mai importantă relicvă religioasă a Papei.

Pilotul polonez de Formula 1 al echipei Lotus-Renault, Robert Kubica, victimă a unui accident grav la 6 februarie, a fost scos de la reanimare, joi dimineaţă, fiind transportat la secţia de ortopedie a spitalului Santa Corona.

Robert Kubica a fost operat timp de şapte ore după accidentul grav suferit la un raliu în Italia. Mâna lui Kubica, parţial secţionată în accident, a fost revascularizată şi fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiţi să stopeze o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur drept.

Kubica a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Geneva. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă