36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialKilometri pentru apa de baut

Kilometri pentru apa de baut

Din cauza caniculei, zeci de familii din localitatea gorjeana Campu Mare au ramas fara apa potabila – relateaza agentia NewsIn.  Fantanile au secat, iar  oamenii sunt nevoiti sa aduca apa de la cativa kilometri distanta. Autoritatile au gasit o solutie provizorie, pe perioada caniculei, apeland la jandarmi. Acestia aduc apa cu cisterna, de trei ori pe saptamana.
   La Campu Mare, problemele  legate de apa potabila au aparut inca de acum doi ani, cand a fost stramutata vatra satului, din cauza alunecarilor de teren produse in localitatea Rosia de Amaradia. Pe noua vatra de sat este doar o fantana, iar apa de ei nu este potabila. Pentru a-si procura apa de baut, localnicii merg in satul vecin.
   Lunea, miercurea si joia, jandarmii le aduc oamenilor apa cu o cisterna de 6 tone. Autoritatile locale au forat puturi in zona, insa nu au existat fonduri pentru finalizarea lucrarilor.
   Fantanile au inceput sa sece si in alte localitati din Gorj, iar jandarmii vor pune la punct un program de distribuire a apei potabile cu ajutorul cisternelor, pentru a putea raspunde tuturor solicitarilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă