24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialKick-boxing cu profesoara de chimie

Kick-boxing cu profesoara de chimie

Un fapt socant s-a petrecut la Scoala Generala „Ion Creanga” din orasul Targu Frumos, judetul Iasi. Profesoara de chimie Alina Todica a fost batuta groaznic, cu pumnii si picioarele, chiar in fata cancelariei institutiei de invatamant de sora unei eleve a scolii respective. Agresoarea a dat un spectacol de kick-boxing, doborandu-si victima cu un genunchi in plex, dupa care au urmat doua lovituri de picior „mawashi geri” in capul profesorei. Alina Todica, cazuta la pamant, a fost tarata de par pe hol, dupa care a primit mai multe lovituri cu pumnul si cu picioarele. Toate s-au petrecut sub ochii blanzi ai paznicilor platiti din banii parintilor sa vegheze la linistea elevilor. Politia a venit in scoala si s-a multumit sa faca doar un raport asupra celor intamplate, iar Inspectoratul Scolar Iasi incearca zadarnic musamalizarea cazului.

„Te omor! Ai vrut sa-mi ucizi sora!”

Oana Astefani, eleva in clasa a VIII-a a Scolii „Ion Creanga” din Targu Frumos, a incercat marti seara sa se sinucida, inghitind zeci de pastile pentru ca profesoara de chimie a lasat-o corigenta, ratand astfel intrarea la testele nationale. Fata a fost internata in coma la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iasi. „Pacienta a fost adusa in stare de coma. Potrivit parintilor, aceasta a ingerat 40 de comprimate de carbomazepina, medicament administrat in tratarea epilepsiei. Fata a fost supusa spalaturilor gastrice, metoda medicala folosita in cazurile de intoxicatii cu medicamente. Pentru scurt timp, aceasta si-a revenit din starea de coma. Era slabita si abia putea vorbi. Odata transferata in sectia de anestezie si terapie intensiva, unde a fost conectata la aparate, pacienta a intrat din nou in coma. In prezent, starea acesteia este stabila, dar prognosticul ramane rezervat”, a declarat dr. Lucian Cernahovschi, purtator de cuvant al Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iasi. Disperata ca sora ei se zbate intre viata si moarte, Simona Astefanei (19 ani) s-a dus la scoala si a intrebat la cancelarie de profesoara de chimie Alina Todica. „Imi omori sora. Sora mea a vrut sa se omoare din cauza ta, ca o lasi tu corigenta”, bolborosea agresoarea. Fara sa banuiasca ceva, profesoara a iesit, incercand sa incropeasca un dialog cu Simona. Numai ca a primit un genunchi in plex, care i-a paralizat orice miscare, urmand doua lovituri succesive de picior „mawashi geri” in zona urechii. Prabusita la pamant, cu fata plina de sange, profesoara a fost tarata de par pe hol, dupa care a mai primit cateva lovituri de picior si pumni in zona capului. Scenele s-au petrecut in fata elevilor de clasa a VI-a, care tipau terorizati, si a paznicilor scolii. O colega de-a profesoarei Alina Todica a anuntat Politia, care a intocmit un raport complet al celor intamplate.

Inspectoratul introduce legea tacerii

Profesoara Alina Todica a fost examinata ieri de catre medicii legisti, care urmeaza sa stabileasca numarul de zile de ingrijiri medicale. Deocamdata Politia a amendat-o pe Simona Astefanei cu doua milioane de lei, dar daca starea profesoarei se agraveaza, tanara risca sa se aleaga si cu dosar penal. Cu toate ca faptele demonstreaza de la sine ce s-a intamplat, conducerea scolii si a cea a inspectoratului scolar au instituit legea tacerii. „Nu aveti voie sa suflati vreo vorba. La scoala "Ion Creanga" nu s-a intamplat nimic”, suna un ordin telefonic dat de prof. Camelia Gavrila, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Iasi. „A fost o altercatie verbala, un schimb de replici, care s-a rezolvat. Eu nu vreau ca scoala sa fie acum manjita din cauza unui incident minor. Ce importanta are aceasta stire daca noi am rezolvat problema in scoala?”, a declarat directoarea Dobrita Vladeanu. Profesorii sunt revoltati ca autoritatile le-au pus pumnul in gura. „Este revoltator. Ni s-a interzis sa povestim. Maine, poimaine poate intra oricine sa ne dea in cap in cancelarie”, a spus o profesoara. Mai mult, Camelia Gavrila ia apararea agresoarei, incercand sa invinovateasca profesorul pentru nota pusa unui elev. „Am stat de vorba personal cu directoarea scolii, care mi-a spus ca a fost vorba de un schimb de replici, nu de o bataie. Profesorul trebuie sa fie responsabil pentru notele pe care le pune si constient ca pot exista si astfel de nemultumiri. Pe de alta parte, protectia si paza in scoli trebuie sa-i aiba in vedere si pe dascali, nu numai pe elevi”, a precizat cu nonsalanta prof. Camelia Gavrila. Cu alte cuvinte, profesorii trebuie sa astepte sa fie batuti crunt, spintecati cu iataganele ori masacrati cu lantul de elevii nemultumiti de note, in timp ce paznicii, angajati „pe spranceana” de scoli, cu telefoane directe de la Inspectoratul Scolar Iasi, sforaie in gheretele amenajate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă