25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJustiţie în Afghanistan: Spânzurat în public pentru că l-a ucis pe fratele...

Justiţie în Afghanistan: Spânzurat în public pentru că l-a ucis pe fratele preşedintelui

Bărbatul care l-a ucis pe Ahmed Wali Karzai- fratele vitreg al preşedintelui afgan a fost spânzurat în piaţa centrală a capitalei afgane, informează Daily Mail. Trupul său a fost lăsat 20 de minute în vederea oamenilor ce s-au adunat în piaţă pentru a vedea execuţia.

Ahmed Wali Karzai, fratele preşedintelui Afganistanului, a fost asasinat marti de un bărbat despre care se spune că îl cunoştea pentru că erau din acelaşi oraş, călătoriseră împreună şi au muncit în acelaşi loc pentru mai mulţi ani.

La înmormântarea fratelui său, preşedintele Karazai a fost susţinut de sute de bocitoare, dar şi de liderii unor triburi sau membri ai Guvernului. Slujba de înmormântare a avut loc în capitala provinciei – Kandahar, iar trupul a fost depus  în satul de unde provenea familia victimei- Karz.

2011/07/14//189685-article-2014275-0cfe1d5800000578-538-634x476.jpg

Bocitoarele şi-au făcut apariţia atunci când sicriul din lemn, ornat cu flori roşii a fost adus în faţa participanţilor, iar zona a fost survolată de elicoptere în timp ce sicriul era coborât în pământ.

Moartea fratelui preşedintelui a fost revendicată de talibani, dar oficialii afgani au declarat că încă nu este sigur cine a fost implicat în comiterea asasinatului.  Purtătorul de cuvânt Zabiullah Mujahid a declarat că Wali Karzai a fost ucis pentru că colabora cu forţele canadiene, britanice şi americane. „Era aliat cu ocupatorii străini”, a declarat el înainte de a-l descrie ca o „marionetă” a Vestului şi de a-l acuza că lucrează pentru CIA.

Walid Karzai a negat acuzaţiile că lucrează pentru CIA, iar moartea sa a lăsat un gol imens în încercarea guvernului afgan de a purta discuţii cu insurgenţii pentru a obţine pacea.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă