7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialJustiţia egipteană a BLOCAT averea liderului Fraţilor Musulmani

Justiţia egipteană a BLOCAT averea liderului Fraţilor Musulmani

Justiţia egipteană a decis duminică să blocheze averile a 14 oficiali islamişti de rang înalt, inclusiv a liderului suprem al mişcării islamiste Fraţii Musulmani, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Această decizie, iniţiată de procurorul general Hisham Barakat, vizează nouă lideri ai confreriei, au precizat aceste surse.

Citeşte şi Egipt: Trei persoane au fost ucise, iar alte 17 rănite, într-un atac comis asupra unui autobuz în Sinai

Ea a fost adoptată în cadrul anchetei asupra unor confruntări sângeroase, pe 8 iulie, care au provocat moartea a 53 de persoane la Cairo, au adăugat sursele citate.

Violenţele din 8 iulie, în cursul unei manifestaţii de susţinere a lui Morsi, în faţa sediului Gărzii Republicane, au fost calificate drept un “masacru” de către confrerie, care a afirmat că protestatarii au fost ţinta unor tiruri în timp ce se rugau. Armata a oferit asigurări că a replicat unor “terorişti”.

Citeşte şi Mii de manifestanţi la Istanbul, în sprijinul lui Mohamed Morsi

Un mandat de arestare a fost emis, două zile mai târziu, pe numele lideului suprem şi altor oficiali din cadrul mişcării islamiste Fraţii Musulmani, în legătură cu această dramă. Aproximativ 250 de persoane au fost inculpate.

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a criticat ancheta efectuată până în prezent, subliniind că aceasta este necesar să stabilească şi responsabilitatea forţelor de ordine.

Violenţele care au izbucnit după îndepărtarea de la putere a lui Mohamed Morsi, pe 3 iulie, în urma unor manifestaţii masive cerând plecarea acestuia, s-au soldat cu aproximativ 100 de morţi.

Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă