21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialJudetul castigatorilor la 6 din 49

Judetul castigatorilor la 6 din 49

» Marele premiu la tragerea Loto 6 din 49 de duminica, in valoare de 11 milioane de euro, a ajuns din nou la Galati.

» Este al treilea mare premiu obtinut pe un bilet jucat la aceeasi agentie, penultimul fiind castigat in noiembrie 2008, cand doi galateni si-au impartit premiul de cinci milioane de euro.

» Primul lucru cumparat de unul dintre cei 5 castigatori ai marelui premiu a fost o bicicleta!

Galatiul si-a castigat renumele de oras al milionarilor de la tragerea Loto 6 din 49 a Loteriei Romane, dupa ce, din 2001 si pana in prezent, 5 galateni au castigat marele premiu. Biletul castigator a fost jucat la Agentia Loto nr. 10 din Piata Energiei din Galati, devenita celebra dupa ce in ultimii zece ani, pe bilete jucate tot acolo, a mai fost castigat de doua ori marele premiu. De aceea, jucatorii superstitiosi isi joaca biletele la Agentia 10. Noul norocos a jucat trei variante simple si a dat pe bilet 15,7 lei. Atat l-au costat cele 11 milioane de euro, din care va trebui sa scada 20%, impozitul platit statului. In toamna trecuta, la aceeasi agentie Loto, a fost jucat biletul castigator al marelui premiu al tragerii din 9 noiembrie 2008, la care doi galateni, care au jucat variante simple, la agentii diferite, si-au impartit premiul de 5,8 milioane euro. Pana ieri, la inchiderea editiei, marele castigator nu isi revendicase premiul. Este aproape sigur ca atunci cand o va face se va prezenta la sediul central al Loteriei Romane.

Seria castigatorilor
In iunie 2005, tot la o agentie din judetul Galati a fost castigat un mare premiu la Loto 6 din 49, in valoare de cinci milioane euro. Biletul fusese jucat la o agentie din orasul Targu Bujor, de un pensionar din Galati, care se afla in vizita la rude. si in acest caz, marele premiu a fost obtinut tot cu o varianta simpla, pentru care barbatul platise 41.500 lei vechi. Functionarii loteriei i-au protejat identitatea, dar au marturisit ce le-a spus barbatul cand a venit sa incaseze premiul: "Am scapat de saracie!". si primul mare premiu ceva mai consistent obtinut la 6 din 49 a fost obtinut tot in judetul Galati. La tragerea din 16 decembrie 2001, Daniel Dumitru, in varsta de 33 de ani, contabil la o societate din Tecuci, a castigat premiul de 16 miliarde lei vechi, echivalentul al 565.000 euro, plus o Skoda Felicia si un apartament in Bucuresti.

 

Tanarul a avut o experienta nefericita, pentru ca cei de la Loterie i-au divulgat identitatea si s-a pomenit asaltat de "prieteni", rude pe care nu le vazuse niciodata, mame care isi doreau sa le fie ginere si indivizi care ii propuneau tot felul de afaceri. "Banii, e rau cand nu ii ai, dar mai rau e cand ii ai", a conchis Daniel Dumitru. Primul lucru pe care si l-a cumparat din premiul obtinut la loto a fost o bicicleta. Ceva mai tarziu, a obtinut permisul si a schimbat mai multe masini. Cu o parte din bani si-a construit o casa la Tecuci, o parte s-au dus pe afaceri care nu au mers pentru ca se asociase cu "persoane nepotrivite". Tecuceanul a gandit totusi ca un contabil si si-a depus o parte din bani in depozite bancare in lei si in valuta, traind destul de bine din dobanzi.

» Norocosul care a jucat biletul la Agentia nr. 10 din Piata Energiei este al cincilea galatean care castiga marele premiu la 6 din 49, valoarea totala a marilor premii care au ajuns la Galati urmand sa fie acum de 21,56 milioane de euro.

Cele mai citite

Eric Adams, primarul democrat din New York, inculpat pentru corupție

Primarul democrat al New York-ului, Eric Adams, a fost inculpat pentru cinci capete de acuzare de procurorii federali din Manhattan, acuzaţii printre care se...

Directorul general al Harrods spune că fostul proprietar Al-Fayed a condus o „cultură toxică”

Directorul general al Harrods a declarat joi că fostul său șef, Mohamed Al-Fayed, acuzat de agresiune sexuală de zeci de femei, a condus o...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă