13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialJudecătorul Florin Costiniu şi-a luat concediu de odihnă

Judecătorul Florin Costiniu şi-a luat concediu de odihnă

Potrivit surselor citate, judecătorul Florin Costiniu – care nu mai efectua lucrări ca preşedinte al Secţiei Civile a instanţei supreme de la debutul scandalului – a făcut o cerere de concediu de odihnă începând cu 1 aprilie, pentru 15 zile, astfel că magistratul nu va mai intra în şedinţele de judecată, potrivit Mediafax.

Conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat că a aprobat cererea, însă în privinţa judecătorului Cristian Jipa de la Secţia penală nu s-a făcut nicio cerere. Oricum, fiecare preşedinte de secţie gestionează situaţia, nefiind în competenţa preşedintelui să propună sau să dispună dacă magistraţii intră în şedinţă de judecată.

Cristian Jipa a avut şedinţă de judecată marţi, 30 martie.

În 22 martie, purtătorul de cuvânt al instanţei supreme a informat că atât timp cât faţă de cei doi nu s-a pus în mişcare acţiunea penală şi nici nu este declanşată vreo acţiune disciplinară, judecătorii intră în şedinţele de judecată programate.

Surse din cadrul instanţei supreme au declarat că numai în momentul în care CSM decide excluderea din magistratură a unui magistrat, se dispune suspendarea din funcţie a acestuia.

Inspectorii judiciari ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au finalizat verificările preliminare şi au transmis rezultatele, în privinţa celor doi judecători, Comisiei de Disciplină a Consiliului.

În 26 martie, doi inspectori s-au prezentat la sediul DNA pentru a studia actele din dosarul lui Cătălin Voicu.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Florica Bejinaru, spunea, săptămâna trecută, că au fost finaalizate verificările prealabile ale Inspecţiei Judiciare a CSM în cazul celor doi judecători de la Instanţa Supremă implicaţi în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă