21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJudecătoarea Viorica Dinu trebuie să dea explicaţii pentru averea nejustificată

Judecătoarea Viorica Dinu trebuie să dea explicaţii pentru averea nejustificată

Judecătoarea Viorica Dinu a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate după ce s-a constatat că există o diferenţă foarte mare între averea dobândită şi veniturile realizate.

Potrivit unui comunicar remis de ANI, ”în perioada 2008 – 2009, Viorica Dinu a realizat, împreună cu soţul său, venituri salariale în cuantum de 482.708,89 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 662.032,39 Lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 179.323,50 Lei (aprox. 46.275 Euro)”.

CITIŢI ŞI: Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu rămân în arest

 Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către DINU VIORICA, împreună cu soţul său, în perioada exercitării funcţiei de judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

Viorica Dinu a exercitat funcţia de judecător în perioada 01 octombrie1997 – 14 martie 2013.

Judecătoarea a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă