25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJudecătoarea CCR Iulia Motoc: Atacurile la adresa CCR au dus la fragilitatea...

Judecătoarea CCR Iulia Motoc: Atacurile la adresa CCR au dus la fragilitatea Curţii. Lovitura de stat din România a fost o inginerie juridică evidentă

Judecătoarea CCR Iulia Motoc a vorbit miercuri seara despre atacurile politice asupra judecătorilor Curţii Constituţionale, care se continuă în prezent prin atacuri ale presei la adresa CCR, potrivit b1.ro.

Judecătoarea CCR a precizat că toate atacurile asupra Curţii Constituţionale, în special cazul ameninţării cu moartea a judecătoarei Aspazia Cojocaru, au dus la fragilitatea Curţii.

„Am făcut opinii separate la toate deciziile care au fost adoptate referitoare la controlul de constituţionalitate al procesului de suspendare. Şi în aceste opinii separate au existat încălcări grave ale statului de drept. Nu aveam cum să elaborez într-o opinie separată această teorie a loviturii de stat constituţionale. Pentru a elabora această teorie trebuie să existe un studiu academic foarte aprofundat, care cu siguranţă se va face, pentru că există un interes foarte mare, şi din partea altor Curţi Constituţionale şi din partea Academiei Internaţionale în legătură cu ce s-a întâmplat în România în această perioadă. Trebuie să facem o disctincţie din punctul de vedere al celui care face lovitura de stat, un politician sau un jurnalist, şi modul în care o face” a spus judecătoarea CCR Iulia Motoc la B1 TV.

Potrivit judecătorului Curţii Constituţionale, în România au avut loc grave încălcări ale statului de drept, pe care le-a catalogat „o inginerie juridică”.

„Este o inginerie jurdică evidentă pentru oricine. Au fost ordonanţe care au fost adoptate împreună cu legi de restrângere a funcţiilor Curţii care ne-au pus în imposibilitate să mai controlăm, în ultimă instanţă, acest process de revocare a Avocatului Poporului, a celor doi preşedinţi de cameră şi a procesului de suspendare a preşedintelui” a mai spus Iulia Motoc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă