19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJucatoarele noastre, primite cu bratele "inchise" in Serbia

Jucatoarele noastre, primite cu bratele „inchise” in Serbia

Se pare ca, pentru sarbi, dorinta de a obtine victoria cu orice pret este mai presus de fair-play sau reglementari impuse de regulamentele internationale. O dovedeste modul cum a fost primita de catre oficialitatile locale nationala feminina de baschet a Romaniei, care astazi va sustine, la Cacak, in Serbia, in compania reprezentativei tarii-gazda, cea de-a treia partida in grupa D a preliminariilor Campionatelor Europene de anul viitor.
Conditiile de cazare oferite initial de sarbi au fost sub orice critica, fetele noastre refuzand categoric sa intre in hotelul care le-a fost pus la dispozitie la sosirea in Cacak. A fost nevoie de mai bine de sapte ore, timp in care componentele lotului Romaniei au asteptat cu bagajele in strada, pana cand organizatorii au reusit sa le mute intr-un hotel cat de cat decent. „Este pentru prima data cand ni se intampla asa ceva. Hotelul unde ar fi trebuit sa stea lotul era de zero stele, ca sa spun asa. Am sesizat forul european, dar partea proasta este ca fetele au pierdut deja un antrenament pe terenul unde vor juca impotriva sarboaicelor. Ne asteptam la sicane din partea organizatorilor, dar nici chiar asa. Sper totusi ca fetele vor reusi sa se mobilizeze pentru meciul cu Serbia”, a spus ieri Carmen Tocala, presedintele FR de Baschet.
De ce aceasta purtare a sarbilor? Dupa doua victorii consecutive, 67-63 in fata Serbiei, pe teren propriu, si 77-64 cu Finlanda, in deplasare, romancele ocupa prima pozitie in grupa, cu 4 puncte, urmate de adversarele de astazi (3 p) si reprezentantele Finlandei (2 p) si sunt considerate favorite in intalnirea de astazi. Practic, o noua victorie sau o infrangere la mai putin de patru puncte in meciul cu Serbia ar putea fi decisiva pentru ca Romania sa-si „conserve” pozitia in clasament si, implicit, calificarea directa la turneul final.

Nationala masculina, bete in roate de la elvetieni

Tot astazi, dar in grupa a doua valorica europeana, nationala masculina de baschet a Romaniei va intalni la Cluj formatia similara a Elvetiei in cel de-al treilea meci din grupa A a preliminariilor CE din 2007. La fel ca si fetele, baietii au inregistrat pana acum doua victorii, contra Ciprului pe teren propriu (79-64) si contra Irlandei de Nord in deplasare (82-62) si pornesc favoriti in partida cu echipa din Tara Cantoanelor. Din pacate, la fel ca si la fete, nu au lipsit sicanele din partea adversarilor. Elvetienii s-au opus ca partida sa inceapa la ora 21, pentru a putea fi transmisa in direct de postul TV Sport, fiind nevoie de interventia FIBA pentru rezolvarea conflictului. Oficialii FIBA, interesati de transmisiile directe ale oricarui meci de baschet, ne-au dat castig de cauza.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă