25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJosef Fritzl a pledat vinovat pentru viol si incest, dar nu si...

Josef Fritzl a pledat vinovat pentru viol si incest, dar nu si pentru crima si sclavie

Tatal incestuos din Austria, Josef Fritzl, al carui proces a inceput luni dimineata la Sankt-Poelten, in apropiere de Viena, a pledat vinovat pentru viol, sechestrare si incest, dar nu si pentru crima si sclavie, informeaza Mediafax.

Avocatul sau, Rudolf Mayer, a declarat ca este respinsa acuzatia de crima in cazul unui copil rezultat din incest decedat in 1996.

Austriacul Josef Fritzl este acuzat ca si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani in locuinta din oraselul Amstetten.

Josef Fritzl, in varsta de 73 de ani, a venit la sediul instantei cu fata acoperita si insotit de sase politisti.

Trei judecatori si opt jurati vor decide in ce masura se face vinovat Josef Fritzl, acuzat de crima, exploatare, sechestrare, viol si incest.

 

Joseph Fritzl, barbatul acuzat ca si-a tinut fiica prizoniera 24 de ani si a facut sapte copii cu ea, a aparut pentru prima oara in fata instantei, anunta Realitatea TV.

Acuzatul n-a scos un cuvant in fata presei si s-a ascuns tot timpul de camerele de filmat. Nici in sala de tribunal, Josef Fritzl n-a raspuns vreunei intrebari.

Presa a fost invitata sa paraseasca sala dupa citirea actului de acuzare. Judecata se desfasoara cu usile inchise, pentru protejarea victimelor lui Fritzl.

Procesul a starnit o vie emotie printre austrieci. In fata tribunalului, s-au strans zeci de protestatari, care au afisat pancarte pe care scria "Rusine, Austria!" sau "Guvernul austriac protejeaza pedofilii."

In fata tribunalului, doi artisti au jucat cateva scene, menite sa redea calvarul fetei inchise in pivnita.

In principiu, procesul lui Fritzl va dura 5 zile. Juratii ar trebui sa dea verdictul in cursul zilei de vineri. Se va aplica doar pedeapsa cea mai mare, iar Fritzl, care are aproape 74 de ani, se asteapta sa-si petreaca restul vietii la inchisoare. 
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă