19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJose Carreras a implinit 60 de ani

Jose Carreras a implinit 60 de ani

Tenorul Jose Carreras, cel care a castigat de-a lungul vietii discuri de aur si de platina in intreaga lume, precum si numeroase alte distinctii internationale, a implinit 60 de ani ieri.

Carreras s-a nascut pe 5 decembrie 1946, la Barcelona, talentul sau fiind remarcat de timpuriu de parinti, si a urmat Conservatorul din orasul natal.

In 1970, a semnat primul sau contract cu teatrul din Barcelona, debutand cu rolul Ismael, in "Nabucco" de Verdi. A fost repede remarcat de Montserrat Caballe, care il considera "vocea secolului". In 1972, la New York, a interpretat rolul "Pinkerton" in opera "Madame Butterfly". Din 1973, a fost invitat la celebrul teatru londonez Covent Garden, la Opera de Stat din Viena, la Scala din Milano. A jucat in musical-urile de succes "West Side Story" (1985) si "South Pacific".

Jose Carreras are un repertoriu ce include peste 60 de opere, o discografie cu peste 150 de inregistrari, colaborand cu renumiti dirijori ai lumii, printre care Herbert von Karajan, si cu mari regizori, precum Franco Zeffirelli. Este Doctor Honoris Causa al Facultatii de Medicina din Barcelona (1989), iar in decembrie 2004 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă