16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialJorge Costa, noul antrenor al CFR-ului

Jorge Costa, noul antrenor al CFR-ului

Portughezul în vârstă de 39 de ani va fi prezentat duminică, va trebui să readucă eventul în Gruia, după care va fi dat afară.

 

Deşi preşedintele echipei CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a anunţat că doar după ultima etapă se va clarifica situaţia noului antrenor, lucrurile s-au definitivat încă de la începutul acestei săptămâni. Fostul fundaş al multiplei campioane a Europei, Jorge Costa, ultima dată antrenor la Academica Coimbra, a semnat, în prezenţa directorului executiv, Răzvan Zamfir, un contract pe două sezoane cu, în curând, fosta campioană a României. Portughezul în vârstă de 39 de ani are ca principal obiectiv titlul de campioană încă din sezonul următor, pentru a face uitată cât mai repede stagiunea de coşmar care se termină în această săptămână. Costa ar fi trebuit să vină la CFR încă din iarnă, dar nişte probleme de familie l-au forţat pe cel care a câştigat Cupa UEFA şi Liga Campionilor cu FC Porto să amâne sosirea în România.

Eventul şi „pa!”

De data aceasta, însă, nimic nu a mai stat în calea lui Jorge Costa de a încerca să realizeze cea mai mare performanţă a sa ca antrenor, un titlu de campion cu CFR Cluj. „Jorge Costa revine la activitatea de antrenor, după ce a semnat pe doi ani cu românii de la Cluj. El va avea un singur antrenor secund, pe Jaime Megalhaes”, au anunţat în cor, marţi, ziarele portugheze. Chiar dacă Megalhaes va veni secund, actualul „principal”, Alin Minteuan, va rămâne în staff-ul CFR-ului. „Pe Costa l-am ales după personalitate şi caracter. Obiectivul noului antrenor va fi eventul, iar dacă îl va realiza ne vom despărţi. Nu voi mai face greşeala din trecut, pentru că există o anumită plafonare după ce câştigi trofee”, a declarat finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany, care a confirmat şi faptul că şase jucători au fost deja acontaţi de către CFR, dar „mai urmează încă doi”. CFR va disputa, sâmbătă, de la ora 17:00, ultimul meci al sezonului, cu Steaua Bucureşti.

Vara, crucială

CFR Cluj a pierdut orice şansă la un loc măcar decent în acest campionat, din cauza pregătirii din vară, una ratată, conform preşedintelui Iuliu Mureşan. „Foarte importantă va fi pregătirea de vară, pentru că anul trecut acolo s-a greşit cel mai mult şi aşa am pierdut titlul. Mi-aduc aminte că la meciul pierdut cu Sportul Studenţesc chiar mi-a fost milă de jucători la cum au evoluat. Dacă antrenorii vor face o pregătire de vară aşa cum trebuie, vom avea şanse mari la titlul de campioană”, a declarat oficialul feroviarilor.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă