17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialJohn Kerry: SUA vor accepta o implicare constructivă a Iranului

John Kerry: SUA vor accepta o implicare constructivă a Iranului

Statele Unite ale Americii (SUA) vor accepta o implicare constructivă a Iranului în cadrul viitoarei conferinţe de pace Geneva II privind Siria, a declarat secretarul de Stat american John Kerry, duminică.

Statele Unite au denunţat în repetate rânduri sprijinul militar oferit de Republica Islamică preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi mişcării şiite libaneze Hezbollah, care luptă alături de regimul de la Damasc împotriva rebeliunii.

„Ei ar putea să contribuie în marja (conferinţei)?”, s-a întrebat şeful diplomaţiei americane, evocând o participare a misiunii diplomatice iraniene la Geneva.

„Aceasta va fi stabilită de secretarul general (al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon) şi intenţiile Iranului”, a continuat Kerry.

Regimul de la Damasc insistă în privinţa participării Iranului la conferinţa care urmează să aibă loc la Montreux, în Elveţia, la iniţiativa Statelor Unite şi Rusia, cu scopul de a găsi o soluţie pentru încheierea conflictului care s-a soldat cu peste 130 de morţi în mai puţin de trei ani, potrivit bilanţului unui ONG sirian.

El se opune, în schimb, participării Arabiei Saudite, care sprijină opoziţia. Principala coaliţie din cadrul opoziţiei siriene a anunţat că va boicota reuniunea.

Cele mai citite

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă