21.7 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialJoe Biden acuză Rusia de ocuparea teritoriului suveran al Ucrainei

Joe Biden acuză Rusia de ocuparea teritoriului suveran al Ucrainei

Vicepreşedintele american Joe Biden a acuzat Rusia, într-un discurs susţinut, marţi, în Parlament, la Kiev, de ocuparea teritoriului suveran ucrainean, relatează Euronews, citat de Mediafax. 

De asemenea, el a avertizat în acest discurs asupra consecinţelor pe care Ucraina le riscă dacă nu implementează reforme şi nu luptă împotriva corupţiei.

“Rusia ocupă în prezent teritoriul suveran al Ucrainei. Vreau să fiu foarte clar – Statele Unite nu recunosc şi nu vor recunoaşte niciodată încercările Rusiei de a anexa Crimeea”, a subliniat Biden.

“Însă, în plus, şi voi aveţi de purtat o luptă. O luptă istorică împotriva corupţiei. Ucraina nu-şi poate permite ca oamenii să-şi piardă speranţa din nou”, a avertizat vicepreşedintele american.

Dezacorduri între Parlament şi Guvern ar putea afecta voinţa de reformare, potrivit unor analişti.

Însă, discursul lui Biden pare că a fost bine primit.

“El (Biden) s-a referit la oligarhi, care se folosesc de sistemul judiciar, care nu plătesc taxe, dar şi la membri corupţi ai Parlamentului, ai Guvernului, care se gândesc la propriul interes în loc să se gândească la interesul ţării”, a declarat Anna Hopko, o parlamentară independentă.

“Statele Unite nu vor accepta anexarea Crimeei. Aceasta a fost partea esenţială a discursului (vicepreşedintelui american) pentru noi”, a declarat Iulia Timoşenko, conducătoarea Partidului Patria.

“Iar noi credem şi sperăm ca în viitorul apropiat Crimeea să fie restituită Ucrainei”, a adăugat Timoşenko.

Statele Unite oferă o susţinere puternică autorităţilor în conflictul din estul Ucrainei împotriva Rusiei, dar Washingtonul cere un efort mai mare în lupta împotriva corupţiei, comentează un corespondent Europnews la Kiev.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă