19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJocurile Universitare, o surpriză uriaşă pentru CS Farul

Jocurile Universitare, o surpriză uriaşă pentru CS Farul

Jocurile Mondiale Universitare, pe scurt Universiada, sunt încă în desfăşurare la Kazan (Rusia), dar pentru sportivii constănţeni s-au încheiat deja. Cei opt reprezentanţi ai clubului CS Farul au obţinut trei medalii, toate la atletism, marea performeră fiind Andreea Ogrăzeanu, sprintera care se întoarce acasă cu două medalii de bronz, o performanţă rarisimă dacă ţinem cont de dificultatea turneului. Le dezamăgiri, pentru că au fost şi de acestea, sunt trecuţi halterofilul Alin Olteanu, şi tenismenele din echipa naţională care nu au putut depăşi absenţa Elizabetei Samara, dar la plecarea către Rusia, speranţele de medalii tindeau către zero.

 

Toma şi Ogrăzeanu, surprize nu doar pentru Constanţa

Campania românescă de la Kazan a fost catalogată deja ca una peste medie, cu medalii neaşteptate la acest mini-campionat mondial, dar pentru CS Farul a fost deja extraordinară. Directorul Dumitru Mihăilescu a rămas plăcut surprins de ce s-a întâmplat în Rusia şi nu şi-a ascuns satisfacţia după cele trei medalii care vor „îmbogăţi” zestrea clubului de pe strada Decebal.

„A fost o surpriză uriaşă pentru noi. Atât Andreea (Ogrăzeanu –n.r.) cât şi Cristina (Toma – n.r.) au obţinut rezultate extraordinare într-o companie celi muţin exclusivistă. Nimeni nu s-a aşteptat la aceste medalii, de ce să ne ascundem, pentru că Universiada este la nivel apropiat de Campionatul Mondial. Performanţa Andreei este cu atât mai mare cu cât în probele de sprint este extraordinar de greu să obţii rezultate mari şi medaliile au fost dublate şi de obţinerea baremului pentru mondialele de la Moscova. Cristina mai are nevoie de şase centimetri, dar şi medalia ei este una extraordinară”, ne-a declarat directorul. Ogrăzeanu a fost, de altfel, surpriza delegaţiei române cu cele două medalii de bronz (100 şi 200 de metri), iar Toma a depăşit cu mult aşteptările cu bronzul de la triplusalt, o probă unde a fost în umbra Cristinei Bujin în ultima perioadă.

Tenisul de masă, sub aşteptări

Din păcate, rezultatele de la atletism (Adrian Dăianu a prins şi el finala la triplusalt) n-au fost continuate şi la celelate sporturi, marea dezamăgire fiind la tenis de masă, acolo unde Cristina Hirici, Andreea Filip şi Anamaria Sebe nu au putut compensa absenţa Elizei Samara din echipa naţională şi nici măcar nu s-au apropiat de podium. Ratarea lui Olteanu la haltere a completat lista dezamăgirilor, sportivul antrenat de Angheluş Beşleagă şi Aurel Tătaru nereuşind să ridice nici măcar o dată haltera la 120 de kilograme, fiind  astfel descalificat.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă