14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialJocurile Olimpice: Una dintre sportivele chineze descalificate şi-a anunţat retragerea din...

Jocurile Olimpice: Una dintre sportivele chineze descalificate şi-a anunţat retragerea din badminton

Jucătoarea chineză Yu Yang, descalificată din turneul olimpic de badminton de la Londra după ce a pierdut deliberat un meci în proba de dublu, şi-a anunţat, joi, retragerea din activitate la vârsta de 26 de ani, informează AFP, relatează Mediafax.

Jucătoarea chineză Yu Yang, descalificată din turneul olimpic de badminton de la Londra după ce a pierdut deliberat un meci în proba de dublu, şi-a anunţat, joi, retragerea din activitate la vârsta de 26 de ani, informează AFP.

“Aceasta este ultima mea competiţie. Adio Federaţiei Internaţionale de Badminton, adio badmintonului pe care îl iubesc atât de mult”, a scris Yu Yang pe blogul său după ce ea şi partenera sa de dublu Wang Xiaoli au fost descalificate.

Antrenorul perechii chineze, Li Yongbo, şi-a cerut scuze public, iar delegaţia olimpică chineză a anunţat că respectă decizia Federaţei Internaţionale de Badminton (BWF).

Opt jucătoare, ce formau patru perechi – una din China, alta din Indonezia şi două din Coreea de Sud – au fost excluse din turneul de dublu, fiind acuzate că au pierdut deliberat câte un meci pentru a întâlni adversare mai slab cotate în partidele din faza sferturilor de finală.

Printre sportivele excluse se numără chinezoaicele Yu Yang şi Wang Xiaoli, campioane mondiale în 2011 şi numărul unu mondial, care au pierdut, marţi, în mod surprinzător cu scorul de 2-0 în faţa perechii sud-coreene Jung Ky-ung şi Kim Ha-na.

În acest meci nu au existat mai mult de patru schimburi, iar publicul prezent pe Wembley Arena le-a huiduit pe învinse, care au comis multe greşeli neforţate, au trimis fluturaşul în fileu din serviciu sau în afara terenului.

Cele mai citite

Elefantul PSDNL s-a întos brusc în magazinul cu democrația de porțelan și a făcut țăndări Constituția

Ilustrație: Marian Avramescu Elefantul PSDNL a intrat în democrația românească de porțelan și s-a întors brusc, făcând cioburi constituția, dar lăsând mult loc pentru...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Se încing luptele pentru „șefia” Universității din Galați. Rector interimar, o fostă consilieră PSD

Bătălia pentru mandatul de rector al Universității de stat „Dunărea de Jos” din Galați a luat amploare și e pe punctul de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă