27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialJOCURILE OLIMPICE 2012. Gest SUPERB al Dianei Bulimar: deşi s-a calificat în...

JOCURILE OLIMPICE 2012. Gest SUPERB al Dianei Bulimar: deşi s-a calificat în FINALĂ, a lăsat locul unei colege

JOCURILE OLIMPICE 2012. Diana Bulimar, medaliată cu bronz la Londra 2012 cu echipa de gimnastică feminină a României, a obţinut şi calificarea în finala de la bârnă a Jocurilor Olimpice. Totuşi, antrenorii au decis să o înlocuiască pe Diana cu Larisa Iordache. Deşi fanii gimnastei sunt revoltaţi, o fostă gimnastă arată că înlocuirea nu ar fi fost posibilă fără acordul Dianei, care a făcut un gest de superb altruism la Londra 2012, potrivit Realitatea.net.

Antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang consideră că Larisa, care a obţinut o notă mai mică în concursul de calificare, poate obţine o notă mai bună decât Diana în finala de la bârnă.

JOCURILE OLIMPICE 2012. În gimnastică, o ţară poate fi reprezentată în finalele de aparate de cel mult doi reprezentanţi. În calificări, Dulimar a obţinut o notă superioară Larisei Iordache, 14,866 faţă de 14.800. Dintre românce, cea mai bună notă la bârnă a fost obţinută de Cătălina Ponor – 15,033.

Deşi posibilă, varianta de a înlocui o gimnastă cu o conaţională pare incorectă. Pe siteul dedicat tinerei timişorence Diana Bulimar (16 ani), fanii consideră că decizia este nedrapată.

„I se face o mare nedreptate Dianei. Sper sa fie tare in viitor si sa ne demonstreze ca merita la viitoarele”, scrie Marian, un fan al gimnastei.

JOCURILE OLIMPICE 2012. Totuşi, Simona Amânar, de şapte ori medaliată olimpică (4 medalii la Atlanta 1996 şi 3 la Sydney 2000), spune că decizia a fost luată de antrenori împreună cu gimnasta. „Trebuie şi consimţământul Dianei, iar, din câte ştiu, aceasta a fost de acord să îi lase locul Larisei Iordache, ştiind că Larisa are un exerciţiu mult mai bun”, spune Amânar.

„Larisa trebuie însă să evolueze mai bine decât în calificări. Are un exerciţiu valoros şi poate ieşi o supriză, deşi este puţin accidentată”, a adăugat tripla campioană olimpică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă