20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialJoacă "À la Harlem" la Târgu-Mureş

Joacă “À la Harlem” la Târgu-Mureş

Pentru prima dată, în campionatul României va evolua un american care a jucat şi pentru celebra trupă Harlem Globetrotters: Eddy Barlow Mayfield.

Jucătorul american Eddy Barlow Mayfield a semnat pentru un sezon, după câteva săp­tămâni de negoci­eri, cu echipa ardeleană BC Mu­reş. Povestea venirii lui Barlow la Târgu-Mureş a început după ce gruparea ardeleană de baschet l-a adus pe banca tehnică pe ungurul Deri Csaba.

An­trenorul Csaba şi-a luat anga­jamentul că BC Mureş, echipa pe care o va coordona în sezonul 2010-2011, ocupanta locului 8 în ierahia naţională anul trecut, se va clasa la finalul acestui sezon pe unul dintre pri­me­le patru lo­curi. Una dintre pri­mele condiţii ale lui Csaba a fost aducerea lui Eddy Barlow May­field pe postul de conducător de joc. Americanul în vârstă de 29 de ani, înalt de 1,83 m, născut în Texas şi absolvent al Colegiului Sam Houston State, a fost cooptat în 2004 în celebra echipă Harlem Globetrotters, cu care a evoluat în câteva show-uri. Extrem de talentat la jongleriile cu mingea, Barlow s-a descurcat excelent în meciurile de­mon­s­trative, dar a vrut ceva serios şi în 2005 a venit să joace în Europa, la echipa TSK Wuerzburg, în prima ligă germană.

În 2006 a revenit în ţara natală, unde a jucat la Idahoe Stampede, după care, în 2007, a evoluat la Pio­neros de Quintana Roo-Cancun din Mexic, apoi a mers din nou în America, la Yakama Sun Kings (2008). Din 2009 a urmat un periplu prin Europa, în Ucraina la BC Odessa şi în Cipru la Inter­college Etha Engomis. Apoi a jucat în Israel la echipa Ironi Ramat Gan, pentru ca ultima dată să evolueze în Ungaria, pentru echipa Wamsler SE Sal­go­tarjan, unde l-a avut ca antre­nor pe Deri Csaba. Deşi la israelieni a jucat doar cinci partide, fiind doar rezervă, el a reuşit să atragă atenţia specia­liştilor după ce a înscris 14 puncte în ultimele 5 minute contra puternicei echipe Hapoel Jerusalem. În cam­pio­natul maghiar s-a remarcat atât ca marcator, înscriind în două meciuri câte 24 de puncte, cât şi ca pasator, cu opt pase decisive într-o partidă.

Face şi show pe teren

Stilul actual de joc al ameri­canului nu prea aminteşte de Harlem, dar conducerea clubului ardelean este convinsă că acesta este un lucru bun. „Pe Barlow nu l-am adus la BC Mureş ca să facă spectacol ca la Harlem. În primul rând, el tre­buie să se integreze în echipă. Nu spun că este rău că ştie să facă show. Poate că, dacă va fi cazul, o să facă şi câteva giumbuşlucuri à la Harlem, ceea ce ar da o notă mult mai atractivă cam­pio­na­tului nostru de baschet. Ar fi un avantaj în primul rând pentru public. Interesul echipei va trebui să fie în prim-plan.

L-am văzut o dată când juca la un turneu în Ungaria şi mi-a plăcut că ştie ce să facă cu mingea. Nu degeaba a fost ales şi MVP în Ungaria. Oricum, cel care l-a dorit în mod special în formaţie a fost noul antrenor, căruia i-am acordat credit total şi am mers pe mâna lui”, a spus Cornel Lungu, vicepreşedinte al BC Mureş. De altfel, jucătorul american Eddy Barlow Mayfield a fost descris de jurnaliştii din ţările în care a evoluat ca fiind un jucător care posedă un mare IQ bas­chetbalistic, cu o mare abilitate ofensivă, care poate deveni oricând un marcator, aruncând foarte bine de la 3 puncte.  

Cel mai bun în Ungaria

Eddy Barlow Mayfield a fost desemnat de către tehnicienii maghiari drept cel mai bun conducător de joc al sezonului precedent. El a devenit rapid idolul fanilor din Salgotarjan, mai ales pentru că părea neobosit pe teren. 237 minute jucate din 240, 18 puncte pe meci, 79% procentaj la libere şi 32% procentaj la aruncările de la mare distanţă – acestea au fost cifrele sale.

Cele mai citite

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă