15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialJeremy Clarkson: Mi s-a spus că sunt suspect de cancer

Jeremy Clarkson: Mi s-a spus că sunt suspect de cancer

Jeremy Clarkson spune, într-un editorial din Sunday Times, că incidentul care a dus la suspendarea sa din emisiunea “Top Gear” de la BBC a avut loc pe un fond de stres, la puţin timp după ce un medic i-a spus că este suspect de cancer la limbă, relatează Mediafax

Clarkson a fost suspendat de BBC pe 10 martie, în urma unei altercaţii cu unul dintre producătorii emisiunii “Top Gear”, Oisin Tymon, într-un hotel din North Yorkshire. În urma unei anchete interne, BBC a anunţat pe 25 martie că nu va reînnoi contractul cu Clarkson pentru emisiunea “Top Gear”. 

Citește și: Ce spune Jeremy Clarkson despre emisiunea care l-a făcut celebru

La începutul lunii aprilie, Poliţia din North Yorkshire a anunţat că nu îl va pune sub acuzare pe Jeremy Clarkson pentru agresiune fizică. În urma incidentului care l-a costat locul de muncă pe Jeremy Clarkson, poliţia britanică ceruse spre analizare o copie a raportului întocmit de BBC, pentru a vedea dacă există un temei legal pentru punerea sub acuzare a celebrului prezentator TV.

La rândul său, producătorul Oisin Tymon şi-a exprimat regretul după incident şi a refuzat să depună plângere împotriva fostului său superior ierarhic.

În articolul său publicat în Sunday Times, Clarkson spune că incidentul a avut loc “în cea mai stresantă zi a sa din cei 27 de ani petrecuţi la BBC”, explicând însă că alţi oameni care sunt stresaţi “se descurcă mai bine decât a făcut-o el”.

Jeremy Clarkson a mai spus că, recent, a primit rezultatele analizelor, iar suspiciunea de cancer a dispărut.

“Cu două zile înainte de incident, medicul meu mi-a spus, ferm, că o excrescenţă pe care o aveam pe limbă ar putea fi cancer şi că trebuie să fac analize imediat. Dar nu puteam să fac asta. Eram în mijlocul (filmărilor, n.r.) pentru seria «Top Gear». Iar «Top Gear» are prioritate“, a spus Clarkson.

Realizatorul TV în vârstă de 55 de ani a vorbit şi despre obsesia sa pentru această emisiune, dezvoltată după ce a divorţat de soţia sa şi i-a murit şi mama, şi despre “enorma” senzaţie de “pierdere” pe care a simţit-o după ce BBC a refuzat să îi înnoiască contractul.

“Era o entitate care te consuma total, un monstru global cu multe tentacule care era ciudat şi nebun, dar am iubit-o cu pasiune. Am iubit-o ca pe propriul meu copil”, a descris Clarkson pasiunea sa pentru această emisiune de succes.

Citește și: Care a fost prima reacție a lui Jeremy Clarson după ce a fost concediat oficial de la “TOP GEAR”

El a mai scris că iniţial a vrut să renunţe la televiziune, însă în prezent se gîndeşte să realizeze un alt show automobilistic şi nu ştie dacă i se vor alătura foştii colegi din emisiunea “Top Gear” – James May şi Richard Hammond.

Peste un milion de fani au semnat o petiţie prin care au cerut managerilor de la BBC să îl repună în funcţie pe Jeremy Clarkson, însă Tony Hall, directorul general al corporaţiei britanice de media, a spus că “a fost depăşită o limită” şi acest lucru nu poate fi “trecut cu vederea”.

Potrivit bbc.com, este de aşteptat ca show-ul “Top Gear”, unul dintre cele mai apreciate şi populare programe difuzate în Marea Britanie, la televiziunea BBC Two, să continue şi fără Jeremy Clarkson.

Nu a fost încă stabilit dacă James May şi Richard Hammond, coprezentatori ai “Top Gear” alături de Jeremy Clarkson, vor continua să realizeze această emisiune. La fel ca şi în cazul lui Clarkson, contractele lui James May şi Richard Hammond cu BBC s-au încheiat şi trebuie renegociate.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite şi atitudinea acerbă împotriva conceptului de “corectitudine politică”.

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea “Top Gear”. Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate – intens comentate şi criticate – în care a fost implicat starul britanic.

După suspendarea lui Jeremy Clarkson, emisiunea “Top Gear” nu a mai fost difuzată de BBC, în Marea Britanie. La rândul lor, Richard Hammond şi James May, coprezentatori ai “Top Gear”, au refuzat să mai realizeze acest show fără Jeremy Clarkson. Totodată, o serie de show-uri live programate în Marea Britanie şi care se desfăşurau sub brandul “Top Gear” au fost anulate.

Pe de altă parte, radiodifuzorul public britanic ar putea avea pierderi estimate la 67 de milioane de lire sterline pe an după renunţarea la Jeremy Clarkson, după cum a relatat recent dailymail.co.uk.

BBC Worldwide, “braţul comercial” al corporaţiei BBC, câştigă o sumă estimată la 50 de milioane de lire sterline pe an din vânzarea drepturilor de difuzare ale show-ului “Top Gear”, la nivel internaţional. Acest show este difuzat în 214 ţări din lume (inclusiv în România, n.r.).

În plus, BBC Worldwide câştigă milioane de lire sterline din revista Top Gear, care este editată de asemenea în mai multe ţări din lume, dar şi din show-uri live care folosesc brandul “Top Gear” şi care sunt realizate atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate. Acestora li se adaugă vânzările de DVD-uri care folosesc de asemenea brandul “Top Gear”.

Cele mai citite

Guvernul discută proiectul de Ordonanță care ar mări salariile în Sănătate

Pe ordinea de zi a ședinței Executivului din data de 28 februarie 2024 a fost introdus și un proiect de Ordonanță de Urgență "privind...

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă