14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialJaponia, zguduită de cutremure, nu renunţă la competiţii

Japonia, zguduită de cutremure, nu renunţă la competiţii

Seismul îngrozitor care a zguduit Japonia la finalul săptămânii trecute a paralizat şi întreaga activitate sportivă pe teritoriul nipon. Decizia ca toate competiţiile sportive programate în Japonia la finalul săptămânii să fie anulate a venit de la sine. Nimeni nu părea să se mai gândească la altceva în afară de tragedia care a lovit pământul nipon. Cu toate acestea, în ciuda dramei prin care trece Ţara Soarelui Răsare, oficialităţile locale se gândesc şi la sport, mai exact la întrecerile sportive programate a fi organizate pe pământ nipon şi la cele amânate din cauza mişcării telurice.

Cutremurul a lovit indirect şi sportul japonez, orice anulare a vreunei competiţii având repercusiuni financiare dramatice. Investiţii de milioane de euro sau dolari s-ar putea duce pe apa sâmbetei dacă forurile internaţionale de specialitate ar decide renunţarea la vreo competiţie majoră. Maratonul internaţional de la Nagoya, care ar fi trebuit să aibă loc ieri, a fost amânat, dar organizatorii vor lua mâine o decizie dacă această cursă va avea loc totuşi cu prilejul maratonului de la Nagano, din 17 aprilie. De asemenea, Federaţia Japoneză de Patinaj s-a grăbit să anunţe forul internaţional de specialitate că nu există nici un impediment în ceea ce priveşte organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj, la începutul săptămânii viitoare, pentru că arena Yoyogi, care ar trebui să găzduiască întrecerile se află în perfectă stare.

Din păcate, nu starea stadioanelor sau a arenelor sportive îngrijorează acum pe toată lumea, ci pericolul ca o asemenea mişcare telurică să se repete. Cei care au trăit pe propria piele o astfel de experienţă, printre care şi atleta noastră Lidia Şimon, care trebuia să participe la maratonul de la Nagano, au fost îngroziţi. Rămâne de văzut dacă sportivii vor fi dispuşi să rişte participarea la o competiţie pe pământ japonez în viitorul apropiat.

Investiţii de milioane de euro sau dolari s-ar putea duce pe apa sâmbetei dacă forurile internaţionale de specialitate ar decide anularea vreunei competiţii de anvergură programate în viitorul apropiat pe pământ nipon.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă