27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialJaponia se implică în criza refugiaților: oferă un sprijin financiar de 810...

Japonia se implică în criza refugiaților: oferă un sprijin financiar de 810 milioane de dolari

Japonia va oferi un ajutor de circa 810 milioane de dolari, ca răspuns la criza refugiaților din Siria și Irak, informează Agerpres.

Premierul japonez Shinzo Abe va anunța noul ajutor marți, în discursul său în Adunarea Generală a ONU, a precizat NHK, care nu a făcut însă nici o referire dacă Japonia își va relaxa condițiile stricte în ce privește primirea de refugiați. 

Organizația Națiunilor Unite estima, vineri, că nu va avea loc o atenuare a afluxului de refugiați în Europa, unde sosesc zilnic 8.000 de persoane, și că problemele cu care se confruntă în prezent guvernele s-ar putea să fie doar ”vârful aisbergului”. 

Ministerul de Externe al Japoniei anunța vinerea trecută că va oferi un grant de două milioane de dolari pentru a-i ajuta pe refugiații sirieni și comunitățile care-i găzduiesc în Liban și alte două milioane de dolari pentru țări din Balcanii de Vest, precum Serbia și Macedonia, care se confruntă cu un aflux de refugiați și imigranți. 

În 2014, Japonia a acceptat doar 11 solicitanți de azil, dintr-un număr record de 5.000 de cereri. La începutul acestui an, Tokyo a anunțat schimbări în sistemul său privind primirea de refugiați, sistem ce va face accesul și mai greu în Japonia pentru persoane care au nevoie de protecție. 

Cele mai citite

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...

Planul Roșu de Intervenție activat la un hotel din stațiunea Olimp

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, în această dimineață, din cauza stărilor de rău prezentate de mai multe persoane aflate la Hotel Crișana,...

Site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor vor fi indisponibile temporar pentru mentenanță

Joi, 26 septembrie 2024, site-urile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerului Finanțelor (MF) vor fi supuse unor lucrări de mentenanță programate, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă