20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJandarmii si pompierii, lasati la vatra

Jandarmii si pompierii, lasati la vatra

Ieri, 18 decembrie a.c., intr-un cadru festiv, pe platoul din fata Palatului Prefecturii Braila, ultima serie de militari incorporabili, contingente ale Jandarmeriei si Pompierilor in numar de 64, au fost lasate la vatra.
Cu aceasta ocazie, prefectul judetului Braila, Nicolae Mitroi, a subliniat importanta evenimentului, tinand sa precizeze necesitatea profesionalizarii Armatei si a acordat personal fiecarui militar trecut in rezerva cate un ceas care marcheaza momentul finalitatii epocii incorporarilor. Prefectul a dat citire si mesajului ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, din care reiese dorinta acestuia ca militarii sa mearga mai departe pe drumul profesionalizarii in cadrul celor doua arme. Cadoul-ceas a fost oferit de catre Ministerul Administratiei si Internelor si poarta inscriptionata ultima zi de militarie activa, cat si sigla ministerului de resort. Militarii lasati la vatra vor decide daca au salutat pentru ultima oara drapelul de lupta sau vor continua sa-si sprijine in viitor semenii, punand in aplicare cunostiintele dobandite pe parcursul stagiului militar, devenind voluntari sau profesionisti.
Cativa dintre militarii lasati la vatra ne-au declarat ca pe parcursul satisfacerii stagiului nu au avut probleme cu acomodarea si chiar au avut momente placute in cele sapte luni de stagiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă