20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJamie revine la TVR 2

Jamie revine la TVR 2

Din 20 februarie, de la ora 22.30, TVR 2 a programat, in premiera, cel de-al doilea sezon al celebrului serial documentar "Bucataria lui Jamie". Asa cum chiar Jamie declara, serialul ii da posibilitatea sa revina la lucrurile care-i fac cea mai mare placere: sa gateasca acasa folosind ingrediente accesibile. "In ultimii ani, am cultivat propriile mele fructe si legume, ajutat de gradinarul Brian. Serialul de acum este cu adevarat relaxat si fiecare episod se axeaza pe cate un subiect: despre diferenta dintre soiurile de rosii sau despre ce poti gati din cartofii crescuti in gradina proprie; dar in acelasi timp voi arata cat de usor este sa cultivi propriile produse, cateodata in cele mai ciudate si minunate feluri. Chiar daca locuiti la bloc, veti vedea ca puteti avea mica dumneavoastra gradina!", povesteste Jamie. "Bucataria lui Jamie" este o celebrare a alimentelor naturale – un cooking show.

Tim Burton, poetul

Tim Burton, regizorul primelor serii "Batman" sau al "Edward, Omul-Foarfece", scrie poezii. Volumul se numeste, in traducere, "Melancolica moarte a Baiatului Stridie" si a aparut la Humanitas, in traducerea lui Marius Chivu. Volumul va fi lansat joi, la ora 18.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu. O mostra: "Dl si dna Smith aveau o viata frumoasa./Formau un cuplu normal: un sot fericit si-o nevasta./ Dl Smith primi intr-o zi o veste neasteptata. Dna Smith va fi mama, iar el va fi tata!//Uneori, mai mult rau ascund vesti de-acest fel./ Copilul nu era om deloc,/Era un robotel! /Nu era cald, n-avea carlionti/si n-avea nici piele./Doar un strat de cositor subtire si rece./Fire si-antene ii ieseau din capsor./ Sta intins pe podea, se holba,/Nici viu, dar nici mort nu era."

The Charlatans, la B’estfest

THE CHARLATANS, trupa care a cantat in deschiderea The Rolling Stones in concertul de la Bucuresti, este cel mai recent nume de pe afisul B’estfest, trupa britanica alaturandu-se celor de la The Ting Tings in programul zilei de 4 iulie. Pentru o lunga perioada de timp, The Charlatans a fost considerata drept un pionier al stilului Madchester, un amestec de rock psihedelic, cu rezonante indie si sonoritati specifice muzicii dance. Cei cinci membri ai trupei au pornit in forta, la inceputul anilor ’90,  primele lor hituri, "The Only One I Know", "Then", "Over Rising", devenind adevarate embleme pentru stilul muzical pe care il promovau. O data cu albumul omonim lansat in 1995, The Charlatans revin pe scena cu un nou sound imbogatit cu influentele brit-pop, dance si techno underground.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă