23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialJale in caminele pentru elevi

Jale in caminele pentru elevi

» Inceputul scolii surprinde majoritatea caminelor pentru elevi intr-o situatie critica.

» Repartizarea banilor pentru reparatii prin intermediul primariilor de sector pare "un mister".

» In sectorul 6, recordul la dezastru il detine Liceul industrial "Iuliu Maniu".

In Bucuresti mai sunt doar sase unitati scolare care au camine pentru elevi. De ani de zile aceste camine au fost neglijate, nebeneficiind de fondurile necesare pentru reparatii. Consecinta este prejudicierea grava a mii de elevi, chiar din prima zi de scoala.

Reparatii incepute acum doua saptamani
La Liceul industrial "Iuliu Maniu", intreaga scoala si caminul sunt in reparatii. Fara nici o alocare de fonduri pentru reparatii, pana acum doua saptamani, conducerea liceului a facut ce a putut, din fonduri extrabugetare. Cu mari eforturi, va asigura conditii de studiu si cazare doar unei parti din cei 1.600 de elevi, 700 de liceeni ramanand cu clasele neamenajate.
Corpul B, care gazduieste caminul, ofera in special la etajele 3 si 4 imagini de cosmar. De speriat sunt si paliere din corpul A, unde sunt clasele, reparatiile afectand o buna parte din ele, iar mirosul de substante chimice folosite la lustruirea parchetului da dureri de cap.

Scuze penibile
Liceul industrial "Iuliu Maniu" este un complex ce acopera un hectar, avand si liceu, si scoala de soferi, si scoala de arte si meserii.
Dateaza din 1974 si abia acum a intrat pentru prima data in reparatii capitale, necesitand si lucrari de consolidare. Administratia scolilor invoca scuze. Dar tot dl Cristian Ionescu, nou-numitul director al Administratiei scolilor de la Primaria Sectorului 6, promite ca va gasi finantare si, in doi ani de zile, va incheia toate lucrarile in cele mai bune conditii. Tardiva promisiune, ca si vizita din 12 septembrie a primarului Poteras.

Exceptia care confirma regula
Dl C. Ionescu spune ca cele 71 de unitati scolare din sectorul 6 sunt, in general, in situatie buna. Directorul Colegiului Tehnic de Posta si Telecomunicatii "Gh. Airinei", care are de asemenea doua camine (fete/baieti), se declara multumit de banii primiti pentru reparatii.
Cat priveste Liceul "Petru Poni", la randu-i posesor de camine si vizat de dezastru, a "scapat", pentru ca va deveni campus si a intrat in reabilitare totala. In ce priveste Liceul "Iuliu Maniu", dl C. Ionescu il considera exceptia care va deveni prioritate. De fapt, este exceptia care confirma regula.

La nivelul Bucurestiului, intarzieri mari

Surse sub anonimat au apreciat ca la reparatiile caminelor scolare cel mai bine stau sectoarele 3 si 1. Sectorul 2 se situeaza la mijloc, iar sectoarele 4 si 5 au si ele mari probleme cu repararea scolilor.

Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă