20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialJafuri armate in serie la Resita

Jafuri armate in serie la Resita

In mai putin de trei zile, o banca din Resita a cazut prada unui atac armat, iar un bar care gazduia jocuri de noroc a fost jefuit de 8.000 de lei dupa ce angajatii au fost amenintati cu un cutit si o arma.

Cel mai recent jaf a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, cand doua persoane cu masti pe fata au intrat intr-o sala de jocuri de noroc a unui bar din Resita, amenintandu-i pe angajati. Hotii au reusit sa fuga cu aproximativ 8.000 de lei. Barul se afla in centrul orasului si nu este prevazut cu camere de supraveghere. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Caras-Severin, Adriana Beta, a confirmat ieri incidentul. "In urma unui apel la 112, dat dupa miezul noptii (de marti spre miercuri – n. r.), am fost sesizati ca doua persoane cu cagule pe fata au amenintat angajatii unui local in care functionau jocuri de noroc. Din declaratiile angajatilor, se pare ca cei doi i-au amenintat cu un cutit si le-au cerut banii incasati", a spus Adriana Beta.

Potrivit sursei citate, localul avea doi angajati in momentul atacului si amandoi spun ca au fost amenintati cu o arma. Dupa cateva ore de cautari, politistii au retinut doi suspecti in acest caz. Cei doi au fost retinuti la intrarea in orasul Anina, la nici 50 kilometri de Resita. Asupra lor s-a gasit suma de 5.000 lei. "Am prins doua persoane despre care credem ca sunt autorii jafului, dar trebuie sa facem verificari in acest sens", a mai spus ieri purtatorul de cuvant al Politiei Caras-Severin. In urma audierilor, cei doi si-au recunoscut fapta, precizand ca au mai avut un complice. Este al doilea jaf petrecut in aceasta saptamana la Resita, dupa ce doi barbati imbracati in costume de motociclisti si cu fetele acoperite au jefuit, luni dimineata, o sucursala a bancii Raiffeisen. Atacatorii i-au amenintat pe angajatii bancii cu pistoale, fara ca vreo persoana sa fie ranita in urma incidentului. Hotii au reusit sa fuga cu 5.000 euro si 30.000 lei. Politia nu a reusit nici acum sa dea de urma atacatorilor, in schimb, ofera recompensa pentru depistarea lor.

» Magazin spart
Un magazin din localitatea Ciocanesti, judetul Calarasi, a fost spart, ieri, de persoane ramase necunoscute, care au fugit de la locul faptei cu un autoturism pe care ulterior l-au abandonat si incendiat. Politistii din Ciocanesti au stabilit ca hotii au patruns in incinta magazinului taind cele doua lacate de la grilaj si fortand usa tip PVC, de unde au sustras mai multe bunuri alimentare, cosmetice, detergenti si tigari. O parte din bunuri au fost gasite in autoturismul incendiat, inmatriculat in Germania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă