21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialJaf pe bani publici la Spitalul de Urgenta Galati

Jaf pe bani publici la Spitalul de Urgenta Galati

» Ex-directorul Nicolae Bacalbasa este acuzat ca a pagubit cu noua miliarde lei Spitalul Clinic de Urgenta, prin desfiintarea abuziva a retelei de calculatoare "Info World".

Spitalul judetean clinic de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" din Galati nu are un sistem informatic, dar acum trebuie sa si plateasca 9 miliarde de lei vechi pentru decizia unui fost director care a desfiintat reteaua de calculatoare. Sistemul "Info World" fusese instalat in mandatul 2000/2004, cand director al spitalului era chirurgul Cornel Mihalache. A fost organizata o licitatie, iar firma care a castigat-o a realizat si a pus in functiune sistemul. La conducerea spitalului a fost apoi numit dr. Nicolae Bacalbasa, sustinut tot de PSD, ca si doctorul Mihalache. Noul director a desfiintat reteaua "Info World".

A fost o decizie care acum costa 9 miliarde de lei vechi: "Primul director a dat mult cu subsemnatul, in urma reclamatiilor, dar a iesit cu bine, pentru ca justitia a constatat ca acel contract a fost perfect legal. Dar directorul care venise dupa dansul a blocat acel contract, pentru ca nu a mai platit nimic. Firma s-a intors impotriva spitalului judetean si, la ora actuala, cere daune pentru aceasta decizie manageriala eronata si pune poprire pe conturile spitalului. De doua luni si jumatate, exista o poprire data la executorul judecatoresc, in valoare de 9 miliarde de lei", ne-a declarat senatorul Paul Ichim, membru al Comisiei de Sanatate a Senatului.

Gafe in serie
Aceasta nu este singura "gaura" din bugetul sanatatii galatene. O alta paguba, de aproape trei miliarde, este "plimbata" prin hartii de cativa ani. Doctorita Dana Tutunaru, de la laboratorul Centrului de Diagnostic de pe strada Eroilor, a avut ideea de a cumpara reactivi la promotie! A cumparat o cantitate de reactivi atat de mare, incat firma i-a oferit, "la promotie", si aparatura necesara. Acum, daunele de 3 miliarde de lei sunt plimbate de colo-colo. S-a ajuns la situatia ca Centrul Medical de pe strada Eroilor, de fapt, fosta policlinica municipala, sa fie desfiintat, iar paguba de trei miliarde sa fie trecuta, o data cu cladirea, la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta. Paguba de trei miliarde s-ar pierde intre datoriile spitalului si ar fi acoperita usor.

In urma cu doua luni, conducerea spitalului a si anuntat transferarea cladirii fostei policlinici. Nici directoarea spitalului, Calina Lazarovici, nici directorul medical Nicolae Bacalbasa nu puteau prelua cladirea, pentru simplul motiv ca era in proprietatea Consiliului Municipal Galati, iar spitalul judetean este sub autoritatea Consiliului Judetului. Asadar, ar fi nevoie de un transfer de proprietate de la CLM la CJ Galati. Cele trei tentative de a obtine aprobarea consilierilor municipali pentru transferarea cladirii au esuat, pentru ca asta ar insemna desfiintarea unor cabinete medicale.

Cele mai citite

Eric Adams, primarul democrat din New York, inculpat pentru corupție

Primarul democrat al New York-ului, Eric Adams, a fost inculpat pentru cinci capete de acuzare de procurorii federali din Manhattan, acuzaţii printre care se...

VIDEO Tânăr de 25 de ani arestat preventiv pentru că a vândut droguri minorilor

Un tânăr de 25 de ani, din județul Gorj, a fost arestat preventiv, sub acuzația de trafic de droguri de risc, în formă continuată. ...

Directorul general al Harrods spune că fostul proprietar Al-Fayed a condus o „cultură toxică”

Directorul general al Harrods a declarat joi că fostul său șef, Mohamed Al-Fayed, acuzat de agresiune sexuală de zeci de femei, a condus o...
Ultima oră
Pe aceeași temă