9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialJaf armat la o benzinarie

Jaf armat la o benzinarie

Trei barbati inarmati au dat navala ieri dimineata, in jurul orei 5.20, intr-o benzinarie din municipiul Timisoara, lasand gol seiful unitatii. Cei doi angajati care deserveau la acea ora statia de benzina apartinand SC „Petrotyl” au trait adevarate momente de teroare, unul dintre ei fiind legat cu o banda la ochi si la gura, iar celalalt fiind amenintat cu arma la tampla sa dea toti banii din unitate.

Prada usoara, fara sistem de supraveghere video

Din primele date furnizate de anchetatori a reiesit ca cei trei talhari au actionat dupa o supraveghere prealabila a locului. Este vorba despre o statie de benzina situata pe strada Ialomita din orasul de pe Bega, in apropierea Complexului Mall, aflat inca in constructie. Angajatii benzinariei au declarat ca unul dintre barbati avea fata acoperita, iar altul era inarmat. Acestia au dat navala in unitate si i-au imobilizat pe cei doi salariati.
„Mie mi-au acoperit ochii si mi-au pus banda la gura, iar colegului meu i-au asezat pistolul la cap si i-au zis sa le dea toti banii”, a declarat presei unul dintre angajatii statiei de benzina. De teama, salariatii unitatii s-au supus si le-au dat in final atacatorilor atat banii din incasarile curente (din casa de bani), cat si o suma mare din seif. Cu ocazia audierilor, angajatii benzinariei au declarat ca l-au recunoscut pe unul dintre talhari. Barbatul a relatat ca in jurul orei 4.00 a aceleiasi dimineti unul din raufacatori a intrat in benzinarie si si-a cumparat un suc. Nu a zabovit foarte multa vreme, insa a avut timp suficient pentru „a fila” mersul lucrurilor, dar mai cu seama faptul ca statia nu era dotata cu sistem de supraveghere video.

Suspectii par a fi moldoveni

Cazul – al doilea de acest gen inregistrat in ultimii patru ani in Timis – a fost preluat spre cercetare de ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie. Lucrurile sunt inca departe de a fi clare. Exista, de pilda, unele neconcordante intre declaratiile date de cei doi salariati ai statiei de benzina, insa si mai ciudat este faptul ca cea mai importanta parte din suma jefuita a fost scoasa din seiful unitatii, aflat intr-o alta incapere decat cea in care se afla casa de bani cu incasarile zilnice.
Potrivit anchetatorilor, politia a fost sesizata de producerea jafului ieri dimineata, in jurul orei 6.00, cand unul dintre angajatii benzinariei a sesizat telefonic incidentul. Toata politia a intrat in alerta, iar la cele mai importante puncte de iesire/intrare in oras au fost postate filtre. Pe tot parcursul diminetii orasul de pe Bega parea sub asediu: strazile au fost impanzite de masini cu girofar si au fost scotocite mai multe imobile, precum si statiile CFR si de autobuz din municipiu.

Se lucreaza la portretele-robot

Exista indicii ca talharii nu au avut la dispozitie vreo masina, ci s-au deplasat spre si de la locul jafului pe jos. Oamenii legii au mai declarat ca, in baza informatiilor furnizate de angajatii benzinariei, urmeaza sa fie realizate portrete-robot ale atacatorilor.
„Deocamdata nu putem vorbi de un cerc de suspecti, insa din declaratiile salariatilor de la statia de benzina se pare ca cei trei ar fi moldoveni”, a afirmat unul dintre politisti. Primele persoane vizate sunt muncitorii care lucreaza in prezent la construirea Mall-ului din apropiere, din randul carora fac parte mai multe persoane din zona Moldovei.
Ar mai trebui mentionat ca statia de benzina atacata apartine unei societati comerciale din Sibiu, care a inchiriat-o omului de afaceri timisorean Simion Dumitru Trihenea. Acesta a declarat ca urma sa instaleze chiar in aceasta saptamana un sistem video de supraveghere a unitatii, sens in care a prezentat echipei de anchetatori documentatia pe care a intocmit-o.

Cele mai citite

Cardurile de masă au un impact semnificativ asupra economiei României, conform unui studiu ASE

Biletele de valoare continuă să joace un rol esențial în economia României, contribuind la creșterea veniturilor bugetului de stat și stimulând consumul, conform unui...

Sfântul Dumitru, tradiții și obiceiuri

Astăzi, 26 octombrie 2024, Sfântul Dumitru este sărbătorit în România, iar sute de mii de români își serbează onomastica. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul...

Elon Musk sprijină campania lui Trump în statele-cheie cu contribuții de milioane de dolari

Elon Musk a donat în octombrie 44 de milioane de dolari către America PAC, un grup de susținere a campaniei lui Donald Trump în...
Ultima oră
Pe aceeași temă