16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialIulie, luna cu cele mai multe victime din Irak din ultimii...

Iulie, luna cu cele mai multe victime din Irak din ultimii doi ani

Iulie a fost luna cu cele mai multe victime în Irak în aproape doi ani, anunţă Mediafax. În total, 325 de persoane – 241 civili, 40 poliţişti şi 44 de soldaţi – au murit în întreaga ţară, în timp ce 697 de persoane – 480 civili, 122 poliţişti şi 95 de soldaţi – au fost rănite, conform datelor adunate de ministerele Sănătăţii, Internelor şi Apărării.

Este vorba despre cel mai ridicat bilanţ lunar furnizat de guvernul irakian din august 2010, lună în care 426 de persoane au murit şi 838 au fost rănite.

Atentatele cele mai sângeroase au avut loc la 23 iulie când 29 de atacuri au lovit 19 oraşe irakiene, ucigând 113 persoane şi rănind alte 250. Este vorba de seria de atacuri cu cele mai multe victime de la 8 decembrie 2009, când 127 de persoane au murit.

Într-un mesaj difuzat la 25 aprilie pe Internet, Statul islamic Irak (ISI), ramură a Al-Qaida, a anunţat “o ofensivă sacră în timpul Ramadanului”.

Conform cifrelor oficiale, bilanţul a cunoscut un vârf în ianuarie, cu 151 de irakieni ucişi şi alţi 321 răniţi.

Conform unei numărători a AFP, cel puţin 282 de persoane au fost ucise în iunie.

Chiar dacă violenţele s-au diminuat considerabil în raport cu anii 2006-2007, ele rămân încă foarte frecvente în Irak, cuprins de mai multe luni de o gravă criză politică dublată de puternice tensiuni confesionale.

Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. anunţă că a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de...

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă