19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Iubitul virtual", ultima inventie online care a cucerit Japonia

„Iubitul virtual”, ultima inventie online care a cucerit Japonia

Prietenii reali din retelele sociale online pot fi inlocuiti foarte usor de unii virtuali, dupa cum o demonstreaza portalul japonez Webkare. La fel ca si cei umani, acestia vor sa comunice si chiar isi cauta dragostea pe net.

"Iubitul virtual" este un nou concept care a innebunit Japonia. De fapt, este vorba despre fetele din Japonia, care au fost cu adevarat cucerite de simularea propusa de Webkare (Web Boyfriend in japoneza), un site ce a reusit sa atraga peste 10.000 de membri in numai cinci zile de la lansare, care au generat un trafic de 3,5 milioane de vizualizari de pagini.

Webkare este un mix intre o retea sociala si o aplicatie de simulare in genul desenelor animate. Fetele se inscriu, devin membre ale unei retele sociale si isi folosesc toata imaginatia intr-o conversatie in urma careia vor obtine o intalnire cu unul dintre cele patru caractere diferite de baieti, propuse de site. Urmeaza tot felul de conversatii prin care fetele vor incerca sa-i cucereasca inima iubitului digital. Odata indeplinita aceasta misiune, pe parcursul "povestii de dragoste", la fel cum se intampla si in viata de toate zilele, orice fata mai poate cunoaste apoi un alt baiat (si aceasta daca a setat pentru desfasurarea actiunii un mediu de liceu).
Cum este vorba si despre o retea sociala, in mod evident, fetele pot povesti despre iubitii lor virtuali cu celelalte prietene ale lor, aflate oriunde in lume. Aceasta este o incercare de internationalizare a ideii, insa analistii se intreaba daca ea ar avea acelasi succes in SUA sau Europa, unde rata de insingurare nu este chiar atat de mare ca in Japonia. Simulatoarele au fost dintotdeauna populare in Japonia, dar acum este pentru prima data cand acest concept a fost adus online si combinat cu functionalitatile unei retele sociale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă