20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialiTV devine realitate! Apple dă lovitura şi lansează televizorul care îţi răspunde...

iTV devine realitate! Apple dă lovitura şi lansează televizorul care îţi răspunde la comenzile vocale

După ce au avut un succes imens pe piaţa muzicală şi pe cea a telefoniei mobile, cei de la Apple vor să îndeplinească dorinţa lui Steve Jobs, cea de a realiza un nou produs “hi-tech” – iTV, potrivit guardian.co.uk.

Apple pregăteşte lansarea unui televizor cu care te poţi întelege prin gesturi sau pe care îl poţi controla din voce.

Utilizatorii noului “iTV” nu vor mai avea nevoie de telecomandă, acesta folosind sistemul de apelare vocală SIRI. Astfel utilizatorii vor putea schimba programele prin intermediul vocii.

Walter Isaacson, biograful autorizat al lui Steve Jobs, scrie că fostul CEO Apple dorea să revoluţioneze şi televiziunea, aşa cum a făcut-o cu alte domenii. “Îşi dorea foarte mult să facă din televizoare ce făcuse din calculatoare, playere de muzică şi telefoane: să le facă simple şi elegante”, scrie Isaacson.

“Mi-aş dori să creez un televizor care să fie uşor de folosit. Ar fi sincronizat cu toate celelalte dispozitive şi cu iCloud. Utilizatorii nu ar mai fi trebuit să se chinuie cu telecomenzile playerelor DVD şi canalele prin cablu. Va avea cea mai uşoară interfaţă pentru utilizatori, în sfârşit mi-am dat seama”, a continuat Isaacson în biografia lui Steve Jobs.

Televizorul Apple va avea un display Sharp iar prin modulul SIRI se va putea seta luminozitatea, sonorul, culorile şi se vor putea înregistra filmele, fără a mai fi nevoie de o telecomandă. Productia Apple TV va începe în luna februarie, potrivit analistului Peter Misek, de la Jefferies & Company.

Construirea unui televizor ar pune Apple în concurenţă cu producători de aparatură electronică de consum precum Samsung Electronics şi Sony.

Apple ar putea vinde anul viitor 1,4 milioane de televizoare, dintr-un volum total al pieţei de 220 milioane de aparate cu ecrane plate.

Astfel, televizoarele ar putea avea, în 2014, o contribuţie de 6 miliarde de dolari la veniturile companiei.

Cele mai citite

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă