19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialItalia: Străinii vor da examen pentru obţinerea permisului de şedere

Italia: Străinii vor da examen pentru obţinerea permisului de şedere

Străinii vor da examen pentru obţinerea permisului de şedere în Italia. Examenul va consta într-o probă de limba italiană, educaţie civică şi un test din Constituţia Italiei. Tocmai din acest motiv, în 15 septembrie va ieşi pe piaţă un manual de studiu pentru străinii interesaţi, informează miercuri agenţia de presă ANSA, citata de Agerpres.

 

Manualul se numeşte „Benvenuto cittadino italiano” („Bine ai venit, cetăţene italian”) şi a fost scris de Marco Angelelli. Cartea are menirea să explice pe înţelesul străinilor aspecte din viaţa socială italiană, dar şi pasaje din Constituţie. Cunoştinţele asimilate le vor folosi la examenul pentru obţinerea permisului de şedere. Examenul este o noutate care va fi adoptată în această toamnă în urma unei legi propuse de ministrul de interne, Roberto Maroni, şi de către ministrul muncii, Maurizio Sacconi.

Fiecare persoană care va trece examenul va primi 30 de puncte pe care trebuie să le păstreze timp de doi ani. Comiterea infracţiunilor va însemna pierderea punctelor în funcţie de gravitatea faptei. Cei direct interesaţi au la dispoziţie un an pentru recuperarea punctelor, iar cei care nu o vor face vor fi expulzaţi. Pentru obţinerea cetăţeniei nu este prevăzută nicio probă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă