12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul și Palestina au reluat negocierile, la Cairo

Israelul și Palestina au reluat negocierile, la Cairo

Israelul și Palestina au reluat, miercuri, negocierile mediate de Egipt, în ultima zi a încetării focului în Fâșia Gaza, relatează AFP, conform Mediafax.

'Situația este extrem de sensibilă și sperăm să ajungem la un acord înainte de miezul nopții', însă 'delegația israeliană care negociază cu noi este dominată de sentimentul că suntem divizați', a declarat Azzam al-Ahmed, șeful delegației palestiniene.

'Noi apărăm interesele și viitorul poporului palestinian', a adăugat el. Din delegație fac parte, pe lângă reprezentanții Autorității Palestiniene — guvernul palestinian—, importanți responsabili ai grupării islamiste Hamas — care controlează Fâșia Gaza și care este principala țintă a ofensivei israeliene — și ai Jihadului Islamic.

Pe de altă parte, miercuri dimineața, cinci persoane au fost ucise, între care și un jurnalist străin, în Gaza în timpul unei operațiuni de neutralizare a unei rachete israeliene, potrivit serviciilor de salvare palestiniene.

'Mai mulți geniști au fost omorâți în timpul unei operațiuni de neutralizare a unei rachete israeliene la Beit Lahyia, între care și un jurnalist străin', a declarat Iyad al-Bouzam, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Gaza, în timp ce serviciile de salvare au anunțat că cinci persoane au fost ucise și mai multe grav rănite în incident.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă