4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialIsraelul reacţionează la avertismentul Palestinei privind Cisiordania

Israelul reacţionează la avertismentul Palestinei privind Cisiordania

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat, marţi seară, anularea proiectelor ministerului pentru Locuinţe de a lansa un apel de oferte record pentru 20.000 de locuinţe în coloniile din Cisiordania, relatează Mediafax.

“Premierul a ordonat ministrului pentru Locuinţe Uri Ariel să reconsidere toate măsurile care privesc planificarea (acestor locuinţe) luate fără coordonare prealabilă”, a declarat un comunicat al biroului premierului publicat marţi seară.

Citeşte şi: AVERTISMENT din Palestina: Negocierile de pace vor ÎNCETA dacă Israelul nu renunţă la planul de colonizare

“Această iniţiativă nu contribuie la colonizare. Dimpotrivă, o îngreunează. Este vorba de un gest inutil – legal şi în practică – şi o acţiune care provoacă o confruntare inutilă cu comunitatea internaţională în momentul în care noi încercăm să convingem membrii aceleiaşi comunităţi să ajungă la un acord mai bun cu Iranul”, a reproşat Netanyahu, criticându-l puternic pe ministrul Locuinţelor, care aparţine unui partid de extremă dreaptă, Patria evreilor, foarte apropiat grupului de lobby pentru colonii.

Ariel a acceptat cererea premierului, precizează comunicatul.

Anunţul proiectului de planificare a 20.000 de locuinţe în coloniile din Cisiordania de către ministerul israelian al Locuinţelor a suscitat “îngrijorarea” Washingtonului şi critici puternice din partea palestinienilor, care s-au declarat pregătiţi să pună capăt negocierilor de pace dacă Israel nu va reveni asupra acestei decizii.

Acesta a avut efectul unei bombe, în timp ce Israelul şi Statele Unite duc relaţii tensionate din cauza dosarului nuclear iranian, premierul israelian acuzându-i pe cei din urmă că vor să încheie cu orice preţ un “acord greşit” cu Teheran.

Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă