27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul reacţionează la avertismentul Palestinei privind Cisiordania

Israelul reacţionează la avertismentul Palestinei privind Cisiordania

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat, marţi seară, anularea proiectelor ministerului pentru Locuinţe de a lansa un apel de oferte record pentru 20.000 de locuinţe în coloniile din Cisiordania, relatează Mediafax.

“Premierul a ordonat ministrului pentru Locuinţe Uri Ariel să reconsidere toate măsurile care privesc planificarea (acestor locuinţe) luate fără coordonare prealabilă”, a declarat un comunicat al biroului premierului publicat marţi seară.

Citeşte şi: AVERTISMENT din Palestina: Negocierile de pace vor ÎNCETA dacă Israelul nu renunţă la planul de colonizare

“Această iniţiativă nu contribuie la colonizare. Dimpotrivă, o îngreunează. Este vorba de un gest inutil – legal şi în practică – şi o acţiune care provoacă o confruntare inutilă cu comunitatea internaţională în momentul în care noi încercăm să convingem membrii aceleiaşi comunităţi să ajungă la un acord mai bun cu Iranul”, a reproşat Netanyahu, criticându-l puternic pe ministrul Locuinţelor, care aparţine unui partid de extremă dreaptă, Patria evreilor, foarte apropiat grupului de lobby pentru colonii.

Ariel a acceptat cererea premierului, precizează comunicatul.

Anunţul proiectului de planificare a 20.000 de locuinţe în coloniile din Cisiordania de către ministerul israelian al Locuinţelor a suscitat “îngrijorarea” Washingtonului şi critici puternice din partea palestinienilor, care s-au declarat pregătiţi să pună capăt negocierilor de pace dacă Israel nu va reveni asupra acestei decizii.

Acesta a avut efectul unei bombe, în timp ce Israelul şi Statele Unite duc relaţii tensionate din cauza dosarului nuclear iranian, premierul israelian acuzându-i pe cei din urmă că vor să încheie cu orice preţ un “acord greşit” cu Teheran.

Cele mai citite

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...
Ultima oră
Pe aceeași temă