19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIsraelul a predat Egiptului cadavrele a şase membri ai comandoului neutralizat duminică

Israelul a predat Egiptului cadavrele a şase membri ai comandoului neutralizat duminică

Israelul a predat Egiptului cadavrele a şase atacatori ucişi duminică seara în cursul unui atac comis de către un comando venit din Sinai, a anunţat marţi postul public israelian de radio, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Potrivit postului de radio, cadavrele acestor şase atacatori au fost predate autorităţilor egiptene în noaptea de luni spre marţi.

Iniţial, Israelul a anunţat că este vorba despre cinci atacatori neutralizaţi de către forţele sale de partea israeliană a pasajului rutier de la Kerem Shalom, între Israel şi deşertul egiptean din Sinai.

Contactată de către AFP, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene nu a fost în măsură să confirme imediat informaţia anunţată de postul de radio.

Înainte să fie neutralizaţi de către israelieni, autorii acestui atac au preluat controlul asupra a două vehicule blindate, în urma unui raid împotriva unei poziţii a armatei egiptene în Peninsula Sinai, în cursul căruia au fost ucişi 16 grăniceri egipteni.

Potrivit armatei egiptene, care a promis să „răzbune” moarte acestor grăniceri, atacul a fost comis de 35 de „terorişti”, susţinuţi cu tiruri de mortieră provenind de pe teritoriul Fâşiei Gaza.

Egiptul a decis totodată să închidă „sine die” terminalul de la Rafah, la frontiera sa cu Fâşia Gaza, potrivit presei oficiale. Terminalul este unicul punct de trecere între teritoriul palestinian, controlat de către mişcarea islamistă Hamas, şi lumea exterioară care nu este controlat de către Israel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă