18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialIsraelienii sunt avertizaţi în legătură cu riscurile de atacuri în străinătate

Israelienii sunt avertizaţi în legătură cu riscurile de atacuri în străinătate

Israelul şi-a avertizat vineri cetăţenii care intenţionează să meargă în străinătate în legătură cu riscurile la care se expun, în special în Egipt, transmite AFP, citat de Mediafax.

Într-un comunicat, biroul de luptă antiteroristă a adresat aceste avertizări “valabile pentru următoarele zile”, cu ocazia comemorării morţii a doi lideri ai mişcării şiite Hezbollah, Abbas Mussawi şi Imad Mughnieh.

Abbas Mussawi a fost ucis de un tir al unor elicoptere israeliene în Liban la 16 februarie 1992, într-un “asasinat” care îl viza.

Imad Mughnieh, unul dintre liderii militari ai Hezbollah, a fost ucis la 12 februarie 2008 în explozia unei maşini-capcană la Damasc. Hezbollah a imputat atentatul Israelului.

Biroul de luptă antiteroristă subordonat premierului israelian cere persoanelor care călătoresc să evite “reuniunile de israelieni” în Egipt, Turcia, Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Mali, Venezuela, precum şi Coasta de Fildeş.

Cele mai citite

Germania va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar

Germania va furniza Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar pentru a se apăra împotriva "intensificării atacurilor aeriene ruse împotriva Ucrainei", a anunţat...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Tulcea: Nicolae Ciucă vrea dezvoltarea infrastructurii porturilor fluviale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii portuare fluviale, în contextul creşterii traficului în porturile de la Marea Neagră şi pe drumurile din Dobrogea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă