21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIsrael: 16 huligani arestaţi după un atac rasist la Ierusalim

Israel: 16 huligani arestaţi după un atac rasist la Ierusalim

Poliţia israeliană a arestat, joi, 16 suporteri ai formaţiei Beitar Ierusalim, bănuiţi că au participat la un atac rasist într-un mare centru comercial din Ierusalim, informează AFP, potrivit Mediafax.

„Am arestat 16 suspecţi, toţi în legătură cu acest atac rasist, în baza imaginilor sistemului de supraveghere”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld.

Acesta a precizat că zece fani au fost interogaţi, apoi eliberaţi, în aşteptarea concluziilor anchetei, iar alţi şase urmează să fie audiaţi de un tribunal din Ierusalim.

La 19 martie, suporteri ai echipei Beitar Ierusalim au pătruns în centrul comercial Malha, din apropiere de stadion, scandând „Moarte arabilor”, pentru a celebra victoria asupra echipei din Tel Aviv, Bnei Yehuda.

Potrivit cotidianului Haaretz, mai mulţi fani au scuipat o femeie arabă şi au atacat doi oameni de serviciu care au încercat să intervină, lovindu-i şi izbindu-i violent de vitrinele magazinelor.

O parte a suporterilor echipei Beitar este cunoscută pentru ultranaţionalismul său şi frecventele derapaje rasite, care au dus la numeroase sancţiuni pentru club.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă