19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIsmail Kadare şi plăcintă albaneză

Ismail Kadare şi plăcintă albaneză

Libraria Cafe Kretzulescu vă invită la evenimentul săptămânal intitulat atât de sugestiv „Joia linguriţelor”, în care literatura îşi dă mâna cu arta culinară. Dacă de curând la unul dintre aceste eveniment, Neagu Djuvara şi-a întâmpinat oaspeţii cu vestita sa salată de vinete şi cu lucrarea sa de memorii „Amintiri din pribegie”, joi, 20 septembrie, de la ora 19.00, sunteţi invitaţi să participaţi la o seară cu arome albaneze.

Se va vorbi despre „ Lumea lui Ismail Kadare. Între mit şi realitate. De la Skanderbeg la Enver Hodja”. Invitaţi sunt Marius Dobrescu, traducătorul lui Ismail Kadare în limba română, Dinu Flămând, poet si traducător, Andreea Răsuceanu, critic literar, Luan Topciu, ministru consilier al Ambasadei Republicii Albania în România şi Denisa Comănescu, director editorial, Editura Humanitas Fiction. Actorul Alexandru Mike Gheorghiu va citi pentru public din „Spiritus”, noul roman de Ismaill Kadare, apărut în colecţia „Raftul Denisei”.

Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. În 2005 i s-a acordat primul International Man Booker Prize, iar în 2009, Premio Príncipe de Asturias de las Letras. Opera sa este tradusă în peste patruzeci de ţări. Comparat deseori cu romanele lui Kundera sau Kafka, „Spiritus” dezvăluie consecinţele tragice ale obsesiei autorităţii. Într-o Albanie unde oamenii poartă cusute în căptuşeala hainelor microfoane care le înregistrează fiecare şoaptă sau mişcare, unde teama şi ura sunt cuvintele-cheie, doar forţele străvechi şi legile imuabile ale mitului mai pot interveni pentru a reinstaura ordinea.

Lectura va fi însoţită de o degustare de plăcinte albaneze, cu brânză şi susan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă