19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIsarescu: Este nevoie de finantare externa "cu caracter preventiv"

Isarescu: Este nevoie de finantare externa „cu caracter preventiv”

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a spus membrilor Guvernului ca este necesara contractarea unei finantari externe "cu caracter preventiv", pentru asigurarea stabilitatii economice a tarii si protejarea intereselor economice ale populatiei, informeaza Executivul, citat de Mediafax.

Guvernatorul BNR a participat, vineri, la prima reuniune a comitetului interministerial constituit pentru asigurarea finantarii interne si externe a Romaniei, organizata la Palatul Victoria.
"In cadrul discutiilor s-a abordat si problema reluarii creditarii, prin corelarea politicilor fiscale ale Guvernului cu politicile monetare ale Bancii Nationale", se arata in comunicat.

Guvernul precizeaza ca autoritatile vor continua discutiile cu Comisia Europeana, cu Banca Mondiala, cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si cu Fondul Monetar International, in vederea asigurarii finantarii externe a Romaniei.
Executivul a infiintat, miercuri, un comitet format din noua ministri pentru asigurarea finantarii interne si externe a Romaniei, dupa ce ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a informat Executivul despre necesitatea de finantare a deficitului bugetar.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă