19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIrlanda: Un român a salvat o femeie de la înec

Irlanda: Un român a salvat o femeie de la înec

Un român din Irlanda a salvat o femeie din Dublin care a încercat să se sinucidă, aruncându-se în râul Liffey, transmite ”Monitorul de Botoşani”. Originar din Botoşani, Cristian Pintea a povestit că se întorcea de la muncă, atunci când a văzut-o pe femeie aruncându-se de pe un pod. 

”Oprisem la semafor. Toţi trecătorii care au observat evenimentul au început să ţipe, oamenii au ieşit din maşini şi s-au îndreptat spre apă. Am ieşit şi eu din maşină. Mi-am adus aminte că am o scară. Am luat-o, am extins-o maxim şi am aruncat-o în râu. M-am agăţat de peretele care înconjoară râul până am ajuns să ating scara şi am coborât în apă. Am agăţat-o pe femeia care plutea datorită gecii şi am reuşit s-o ţin lângă mine până au venit pompierii, salvarea şi poliţia”, a povestit Cristian Pintea.

Oamenii care au asistat la scenă, dar şi pompierii care au intervenit cu o barcă, l-au aplaudat pe botoşănean. Incidentul nu a fost relatat de presa din Dublin pentru a nu încuraja sinuciderile, însă irlandezii care îl cunosc pe Cristian Pintea i-au lăsat mesaje de felicitare pe profilul de Facebook.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă