4.8 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSpecialIranul lansează manevre militare de amploare

Iranul lansează manevre militare de amploare

Forţele armate iraniene au început joi manevre militare de amploare în sud-estul ţării şi în Marea Oman, de la strâmtoarea Ormuz până la Golful Aden, a anunţat presa locală, citată de AFP.

Aceste exerciţii vor dura şase zile, timp în care vor fi testate diferite tipuri de rachete şi drone.

Aproape 13.000 de soldaţi vor participa la aceste manevre denumite Mohammad Rassoul Allah (Mohammad, mesagerul lui Allah), au anunţat oficiali militari. Ele se vor desfăşura într-o zonă de 2,2 kilometri pătraţi, potrivit agenţiei oficiale Irna. Este prima dată când Iranul organizează manevre militare maritime atât de departe de coastele sale.

Provinciile Sistan-Baluchistan şi Hormozgan (sud-est) vor face parte din zona de manevre, la care vor participa forţele terestre, aeriene, Marina şi Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului, plasată sub comandamentul direct al ghidului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

"Unul dintre obiectivele acestor manevre este creşterea capacităţii defensive a ţării" şi de a "transfera experienţa tinerilor" militari, a afirmat la postul public de televiziune generalul Abdolrahim Moussavi, care comandă exerciţiile.

Aceste manevre urmează să se încheie printr-o paradă la 30 decembrie.

Săptămâna trecută, comandantul Marinei, amiralul Habibollah Sayari, a cerut forţelor străine să "părăsească zona" pe perioada exerciţiilor pentru a evita orice incident şi a subliniat că manevrele nu reprezintă "nici un pericol pentru forţele străine din Golful Persic", într-o aluzie la Flota a V-a americană cu baza în Bahrain.

Cele mai citite

Economia Germaniei va continua să scadă în 2024

Veste proastă pentru Europa: Economia Germaniei va continua să scadă în 2024. „Incertitudinea privind politica climatică rămâne ridicată”, anunță Banca centrală a Germaniei, potrivit...

Locuitorii unui sat de pescari din Islanda evacuați în urma unor erupții vulcanice se întorc acasă

Poliţia islandeză a declarat luni că locuitorii unui sat de pescari evacuaţi în urma mai multor erupţii vulcanice au fost lăsaţi să se întoarcă...
00:01:08

Doctorul OMS „șocat” după vizita la spitalul Nasser din Gaza

Într-un videoclip difuzat de Organizația Mondială a Sănătății(OMS), medicilor Națiunilor Unite li s-a permis trecerea duminică (18 februarie) într-un spital din Gaza care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă