14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIran: A supravieţuit execuţiei, dar va fi spânzurat din nou

Iran: A supravieţuit execuţiei, dar va fi spânzurat din nou

Un bărbat executat prin spânzurare în Iran a supravieţuit, dar va fi spânzurat din nou, transmite Mediafax.

Alireza M, un bărbat condamnat pentru trafic de droguri, a fost spânzurat în urmă cu câteva zile, într-un penitenciar din oraşul iranian Bojnord, dar a fost găsit în viaţă la morgă.

Bărbatul primeşte îngrijiri medicale la spital, dar autorităţile iraniene au anunţat că execuţia va fi repetată. “Verdictul este pedeapsa cu moartea şi va fi aplicat imediat ce condamnatul se va face bine”, au anunţat autorităţile judiciare iraniene.

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International denunţă atitudinea Teheranului, relatează BBC.

“Perspectiva oripilantă de a fi spânzurat a doua oară, după ce deja a trecut o dată prin acest calvar, evidenţiază cruzimea şi lipsa de umanitate a pedepsei cu moartea”, a reacţionat Philip Luther, director în cadrul Amnesty International.

Într-un alt incident, rudele unui bărbat care urma să fie executat au lansat un atac cu grenade la o închisoare din provincia iraniană Ilam. Explozia a provocat rănirea a 30 de persoane, însă execuţia a continuat.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă