4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialIPJ Ilfov: 17 persoane implicate în spargeri de locuinţe, ridicate duminică

IPJ Ilfov: 17 persoane implicate în spargeri de locuinţe, ridicate duminică

Poliţiştii ilfoveni au descins duminică dimineaţa la domiciliile a 17 persoane, suspectate că au spart mai multe case din Ilfov şi Prahova, din care au luat bijuterii, bani şi aparatură electronică, valoarea pagubelor produse de aceştia ridicându-se la aproximativ 100.000 de euro, transmite Mediafax.

“Duminică dimineaţă, ofiţerii de investigaţii criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au descins simultan în 17 imobile, în vederea destructurării unei grupări specializate în furturi din locuinţe. Membrii grupării sunt suspectaţi de comiterea a 12 furturi din locuinţe, fapte prin care au creat părţilor vătămate un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro”, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

Potrivit sursei citate, gruparea a acţionat pe raza judeţelor Ilfov (localităţile Pantelimon, Otopeni, Baloteşti) şi Prahova.

Membrii grupării au pătruns în imobile prin forţarea uşilor şi a geamurilor tip termopan, când proprietarii nu erau acasă şi au sustras bijuterii, sume de bani şi aparatură electronică.

Bijuteriile sustrase erau valorificate prin intermediul unei unităţi de amanet de pe raza municipiului Bucureşti.

În urma descinderilor de duminică dimineaţă, 17 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, au fost depistate şi duse la sediul IPJ Ilfov pentru audieri, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale, sub directa supraveghere a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost descoperite mai multe bijuterii, cel mai probabil provenite din săvârşirea de infracţiuni, mai arată sursa citată.

 

Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă