In urma sedintei Comitetului Executiv al FRF, Mircea Sandu a precizat ca din vara directorul general, Ionut Lupescu, nu se va mai ocupa de delegarile brigazilor de arbitri pentru Liga I. S-a discutat si o eventuala inlaturare din aceasta postura a fostului international tricolor chiar de acum, Dumitru Dragomir propunand ca delegarile sa se faca prin tragere la sorti.
"Presedintii de cluburi continua sa acuze in stanga si in dreapta, dar nu vin niciodata cu probe. M-a surprins, intr-un mod placut, sa-i aud pe Iuliu Muresan si Cristi Borcea spunand ca ei nu sunt de acord cu suspendarea arbitrilor care comit greseli in ambele sensuri, considerand ca au fost greseli omenesti. Pana in vara Lupescu se va ocupa de delegari. Dupa aceea, se va ocupa tot o persoana din afara arbitrajului, pentru ca Lupescu a anuntat ca doreste sa dedice mai mult timp treburilor administrative", a precizat presedintele FRF, Mircea Sandu, mentionand ca se va renunta la arbitrii trecuti de 39 de ani din corpurile doi si trei.
Conducatorul FRF s-a aratat ingrijorat de numarul mare de litigii aparute la Comisia pentru Statutul Jucatorului, 845 de cazuri in a doua jumatate a anului, fata de 430 cate au fost inregistrate in primul semestru. "Speram ca prin noile contracte sa reducem foarte mult litigiile. Noul format al contractului de munca intre jucator si club va fi aprobat in ianuarie 2008, fiind obligatoriu in urma protocolului UEFA-FIFPro", a afirmat Sandu.
Comitetul Executiv a aprobat acordarea de ajutor financiar mai multor fosti jucatori, cum ar fi Emeric Dembrovschi, Necula Raducanu, Constantin Jamaischi, Sandu Neagu, Florea Voinea, Bazil Marian, Angelo Niculescu, Nelu Nunweiller, Fundatia Spitalul de Urgenta, Asociatia Nevazatorilor, Marian Parsa.
O alta propunere importanta se refera la manualul de licentiere a cluburilor din sezonul 2010-2011. Pentru ca echipele sa evolueze in Liga I vor trebui sa beneficieze de instalatie de incalzire a terenului de joc, drenaj, vestiare cu facilitati necesare si nocturna. "Cine nu va avea aceste lucruri nu vor primi licenta. Echipele nou-promovate vor avea un an la dispozitie pentru a duce la indeplinire aceste conditii".
Se urmareste si o reformare a esaloanelor doi si trei astfel incat Liga a treia sa ajunga in sezonul 2009-2010 la patru serii a cate 18-20 de echipe, iar Liga a doua, din 2012, sa aiba o singura serie de 18 sau 20 de formatii.