21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialIon Iliescu: Adrian Păunescu a devenit liderul generaţiei lui de mari creatori

Ion Iliescu: Adrian Păunescu a devenit liderul generaţiei lui de mari creatori

Ion Iliescu, care a mers azi să-i aducă un ultim omagiu lui Adrian Păunescu, al cărui trup neînsufleţit se află depus la Ateneul Român, a declarat că poetul a devenit liderul generaţiei lui de mari creatori şi că nimeni nu a avut talentul şi forţa lui de exprimare, informează Mediafax.

Ion Iliescu a mai spus că Păunescu este „omul care a ars în tinereţe pentru o cauză, pentru un ideal” şi, totodată, „un intelectual de stânga legat de soarta celor mulţi”.

Pe de altă parte, Iliescu a amintit că s-a spus că Adrian Păunescu a fost un „om de curte”, însă el „n-a cântat omagii lui Ceauşescu” şi, chiar dacă a făcut unele concesii, „nimeni nu e perfect, nici Păunescu”.

„Era un mare poet, poate cel mai prolific. Într-o noapte era capabil să umple zeci de pagini – şi nu cu cuvinte întâmplătoare”, a mai spus fostul preşedinte. Iliescu a adăugat că Păunescu „era un revoltat”, „o fire vulcanică” şi „un om cu o trăire interioară foarte mare”, ceea ce a şi dus la degradarea organismului său, care părea robust. „Şi-a devorat şi propria inimă, cum se spune, care a cedat în ultimele clipe. Cred că această imagine va rămâne în memoria tuturor, să-i păstrăm memorie veşnică. Dumnezeu să-l ierte”, a mai spus Iliescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă